Sarımsak'ın Faydaları




Sarımsak yiyiniz! Onunla tedavi olunuz! Zira sarımsak 70 derde devadır. (HZ. MUHAMMED)

1-Alerji
2-Arı Sokması
3-Asabiyet
4-Astım
5-Atardamar Kireçlenmesi
6-Bağırsak Gazları
7-Bağırsak Kurtları
8-Bağırsak Rahatsızlıkları
9-Bakteriler
10-Balgam
11-Boğaz Ağrıları
12-Böbrek Taşları
13-Böcek Sokması
14-Bronşiyal Astım
15-Bronşit
16-Burun Tıkanması
17-Cilt Mantarları
18-Cinsi Kudretsizlik
19-Çocuk Felci
20-Damar Sertliği
21-Damar Tıkanması
22-Deri Hastalıkları
23-Dizanteri
24-Doku Hastalıkları
25-Eklem Yerleri Ağrıları
26-Ergenlik Sivilceleri
27-Gastrit (Mide Yanması)
28-Grip
29-İdrar yokluğu
30-İfrâzât (Vücut Salgıları)
31-İhtiyarlık
32-İshal
33-İstiska Hastalığı
34-İştahsızlık
35-Kabızlık
36-Kalınbağırsak İltihabı 37-Kalınbağırsak Kanseri
38-Kalınbağırsak Tembelliği
39-Kanda Fazla Yağ
40-Kan Dolaşım Bozukluğu
41-Kan Pıhtılaşması
42-Kanser
43-Kolesterol
44-Kansızlık(Anemi)
45-Kramp
46-Kulak Ağrısı
47-Kurşun Zehirlenmesi
48-Mesane Taşları
49-Mide Gazları
50-Mide Kurdu
51-Mikroplara Karşı Sarımsak
52-Nefes Darılığı
53-Nezle
54-Nıkris(Damla Hastalığı) 55-Romatizma
56-Saç Kepeği
57-Saçkıran
58-Safrakesesi İfrâzâtı Azlığı
59-Sivilce
60-Sivrisinek Sokması
61-Şeker Hastalığı
62-Uykusuzluk
63-Üşütme
64-Verem
65-Yara ve Bereler
66-Yılan Isırması
67-Yorgunluk
68-Yüksek Tansiyon(Hipertoni)
69-Zaafiyet
70-Zehirlenme
Bibliyografya


Bakteriler

Sarımsak zararlı bakterileri ve hastalık yapan mikroorganizmaları öldürür Bakterilerin çoğalmalarını ve gelişmelerini önler. Fakat faydalı bakterilere zarar vermez..



Alerji

Sarımsak alerjilere karşı vücudun direncini artırır.



Arı Sokması

Her gün düzenli olarak sarımsak yiyenleri arı sokmaz. Arının soktuğu yere sarımsak suyu sürülürse yarayı çabuk iyileştirir.



Asabiyet

Sarımsağın aktif maddelerinden thiamine sinir sistemini kuvvetlendirir. Devamlı sarımsak yiyen insanlar daha az kızar. Daha az sinirlenir. Sebep bu aktif maddedir. O halde huzurlu yaşamak için bol bol sarımsak yiyeceğiz.



Astım

Astım hastalarını bol miktarda sarımsak yemelidir. Zira sarımsak astımın iyileşmesini sağladığı gibi, hastaya çok acı veren krampları da giderir.



Atardamar Kireçlenmesi

Eski adı tesallüb-ü şerâyin olan atardamar kireçlenmesi alkollü içki kullananlarda ve şişman insanlarda görülür. Yaşlı insanlarda da görülebilir. Ayrıca nikriz,şeker ve frengi hastalıkları da atardamar kireçlenmesine sebebiyet verebilir.
Unutmayınız atardamar kireçlenmesine sarımsaktan daha iyi bir ilaç düşünülemez(Ama siz eczane ilaçlarını alın). Bol bol sarımsak yiyiniz. Birkaç dilim yağlı ekmek üzerine sarımsak koyarak yiyiniz. Ayrıca taze sarımsak dişlerinin ezilmesi ile elde edilen sarımsak suyundan günde birkaç defa birer tatlı kaşığı içiniz.




Bağırsak Gazları

Bağırsak gazlarını def etmek için bol bol sarımsak yenir.



Bağırsak Kurtları

a) Bir sarımsak dişinin kabukları soyulur. Bir parça ekmek kabuğuna kuvvetlice sürülür. Öyle ki; ekmek kabuğu sarımsaktan çıkan esansı emsin. Bu ekmek kabuğu yenir
b) 100 gr. ezilmiş sarımsak 200 gr. su ve 200 gr. şekerle birlikte bir müddet bekletilir. Elde edilen sarımsak şurubundan günde 2-3 çorba kaşığı yenir.
c) Ezilmiş sarımsak sütle karıştırılarak yenir. Bu usul, bilhassa çocuklarda husule(meydana) gelen bağırsak kurtlarını düşürür.
d) Sarımsak dişleri ezilir, Elde edilen sarımsak suyundan günde birkaç defa birer tatlı kaşlığı içilir.



Bağırsak Rahatsızlıkları

Sarımsak ezilerek suyu çıkarılır. Bu sudan her gün birer tatlı kaşığı içilir. Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir



Balgam

Sarımsak balgam söktürür. Balgamı ortadan kaldırmak için sarımsak ve soğan suyu karıştırılarak içilir.



Boğaz Ağrıları

Boğaz ağrılarının çok çabuk izalesini(Geçmesini) temin için bol miktarda soğan ve sarımsak yenir. Ayrıca ortadan ikiye bölünen sarımsak dişi 1 saat kadar ağızda tutulur. Boğaz ağrılarının geçtiği görülecektir.
Boğaz ağrısı bir ateşli hastalık neticesi ortaya çıktı ise, sarımsak yağı, sarımsak suyu ile karıştırılarak alınır.



Böbrek Taşları

3-4 baş sarımsak ezilir. 1/2 litre sirke içinde birkaç gün bekletildikten sonra süzülür. Bu sirkeden her gün aç karnına 1 su bardağı içilir.


Böcek Sokması

Sarımsak ezilir, bir miktar zeytinyağı ilave edilerek merhem haline getirilir.Yaranın üzerine sürülerek temiz bir tülbent veya sargı bezi ile sarılır.
Not: Merhemi yaranın üzerine 15 dk.dan fazla tutmayınız. Deriyi tahriş edebilir.



Bronşiyal Astım

Nefes darlığı husûle getiren ve hastaya çok eziyet veren bir rahatsızlıktır. Akciğerlerde yer alan bronşlarda kramplara sebebiyet verir. Neticede ortaya çıkan parlak balgam nefes atmayı güçleştirir. Sarımsak bu usandırıcı hastalığın çabuk geçmesini sağlar. Bronşiyal astım hastalarına en iyi tavsiye bol bol sarımsak yemeleridir.



Bronşit

Sarımsak bronşit hastalığına çok faydalıdır. Öksürüğü ve krampları giderir. Bronşit hastalarına tavsiyemiz hiç vakit kaybetmeden bol bol sarımsak yemeleridir.
Sarımsak ayrıca bronşitin sebebiyet verdiği kötü kokulu balgamı izale ederek hastayı rahatlatır.



Burun Tıkanması

Burun tıkanması çok usandırıcı bir hastalıktır. Önlemek için sarımsak yağı ve ve soğan suyu karıştırılarak alınır. Çok kısa zamanda burun tıkanmasının geçtiği görülecektir. Bu usul, ayrıca devamlı burun akmasına karşı da tatbik edilebilir.



Cilt Mantarları

İlmi adı dermatomykosen olan bu hastalık ciltte, saçta ve tırnaklarda meydana gelir. Bir çok çeşidi vardır.
Cilt mantarlarını yok etmek için; birkaç dişi sarımsak iyice ezildikten sonra hastalıklı mahalle sarılır. 1 saat sonra tabii sabun ve su ile yıkanır.



Cinsi Kudretsizlik

Her gün bir miktar sarımsak yemek cinsi gücü artırır. Bilhassa erkeklerde meydana gelen cinsi kudretsizliğin ilacı sarımsaktır. Yorgun ve yaşlı erkekler bol bol ve devamlı sarımsak yiyerek tekrar zindeliğe kavuşabilirler.


Çocuk Felci

Çocuk felcine karşı çocuklarımızı korumak için onlara her gün muhakkak bir sarımsak yediriniz. Unutmayınız! Çocuk felci virüsü vücuda bağırsaklar bağırsaklar yoluyla nüfuz eder. Her gün yenen sarımsak bağırsakları sürekli dezenfekte edeceği için virüsün kana karışması mümkün olmayacaktır.
1 mg. sarımsak yağı 15 OE penisilin aktivitesine eşittir. İsveç'te yapılan araştırmalar, sarımsak yağının çocuk felcini yok ettiği ispatlanmıştır.



Damar Sertliği

Kalbi besleyen damarlardan birinin veya tamamının sertleşmesi çok tehlikeli bir hastalıktır. Kalp sektesine, dolayısıyla ölüme yol açabilir. Sarımsak bu hastalığın en iyi tedavisidir.
Sarımsak süt içinde pişirilerek yenir. Süt de içilir.Veya sarımsak elma sirkesi içerisinde pişirilerek yenir.



Damar Tıkanması

Damar tıkanması tehlikesine karşı en iyi ilaç sarımsaktır. Günümüzde insanlar bol kolesterol içeren yiyecekler tüketiyorlar. Bu da daha genç yaşta damar tıkanmasına yol açıyor.Olay şöyle gelişiyor: Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol veya virüslerin faaliyeti sonucu damarlarda yer alan koruyucu tabakayı zedeler. Zedelenen bu bölgeye hemen hemoglobin ve alyuvarlar toplanıyor. Alyuvarlar damarın civarında yapışan kolesterolü toplamaya çalışıyorlar. Fakat daha uzaklaşmaya fırsat bulamadan patlayarak damarın civarında meydana gelen yığını artırıyorlar. Damar duvarında bulunan kas hücreleri meydana gelen yarayı iyileştirmek için hızlı bir şekilde çoğalıyorlar. Bu hücrelerin faaliyeti neticesi duvardaki tümsek iyice büyüyerek damarın akışını yavaşlatıyor/kesiyor. Şayet damar, kalbi besleyen damarlardan biriyse kalp sektesi. Beyni besleyen damarlardan ise felç meydana geliyor.
İşte sarımsakta bulunan aktif maddeler kana karıştıktan sonra damarlardan geçerken damarlardan geçerken duvarlara yerleşen yağ ve kolesterol atıklarını temizliyor. Hastayı ölümden kurtarıyor.



Deri Hastalıkları

Deri hastalıklarından birine yakalanan kimselere veya bu hastalıklardan kendilerini korumak isteyenlere bol bol sarımsak yemeleri tavsiye edilir.
Mantarların sebebiyet verdiği deri hastalıklarına sarımsak faydalıdır.



Dizanteri

Sarımsak dizanteriye karşı son derece müessir(birebir) bir devadır. Sarımsağın dizanteriye sebebiyet veren mikropları öldürdüğü ispatlanmıştır. Sarımsak ayrıca vücudu kuvvetlendirir. Vücudun dizanteriye karşı mukavemetini(dirençini) artırır.



Doku Hastalıkları

Sarımsak doku hastalıklarında cerahatlenmeyi(iltihaplanmayı) önler. Ayrıca kanserli hücrelerin büyümelerine ve gelişmelerine mani olur.



Eklem Yeri Ağrıları

Eklem yerleri ağrılarından kurtulmak için bol miktarda sarımsak yenilmesi tavsiye olunur. Sarımsak ezilir, zeytinyağı ile karıştırılarak merhem haline getirilir. Bu merhem ovularak eklem yerlerine sürülür.



Ergenlik Sivilceleri

Sarımsak ergenlik sivilcelerinin üzerine sürülerek bunların yara izi bırakmadan kaybolmalarını sağlanır. Ayrıca sarımsak yemek suretiyle ergenlik sivilcelerinin teşekkülü(oluşması) önlenir. Zira sarımsağın içerisindeki aktif maddeler kanı temizleyerek sivilce oluşumuna set çeker.



Gastrit(Mide Yanması)

Sarımsak mide yaması ve iltihaplanmalarının dermanıdır. Sahip olduğu aktif maddeler mide ve bağırsakta aşırı ve düzensiz faaliyetlerini yavaşlatarak hastayı rahatlatır.



Grip

Gripten korunmanın en iyi yolu bol miktarda sarımsak yemektir. Grip salgını olduğu zamanlarda kalabalık yerlerde çalışanlar ceket veya gömleklerinin üst ceplerinde(ağız ve buruna yakın yerlerde) sarımsak bulundururlarsa grip virüsünden kendilerini korumuş olurlar. Sarımsak kokusu o kadar müessirdir(etkilidir) ki; grip virüsünü derhal öldürür.



İdrar Yokluğu

Sarımsak çok iyi bir idrar söktürücüdür.



İfrâzât(Vücut Salgıları)

İfrâzât, vücutta biriken metabolizma artıklarının dışarı atılmasıdır. İdrar,dışkı, ter bezi birer ifrâzât maddesidir.
Sarımsak bu gibi ifrâzâtın vücuttan çok çabuk dışarı atılmasını sağlar.



İhtiyarlık

İhtiyarlık bir hastalık değil. bilakis sağlık alâmetidir. Zira sağlıklı insanlar ihtiyarlık devrine ulaşabilirler. Dünyanın bol miktarda sarımsak tüketilen bölgelerde insanların 100 120 yaşına kadar yaşadığı görülüyor. Bu durumu sadece sarımsağa bağlamak tabii ki de yanlış. Tabii hayat tarzının da büyük rolü var. Fakat sarımsağın yaşlı insanlara vital bir güç verdiği asla inkar edilemez.
Bugün ilmi olarak ispat edilmiştir ki; küçük yaştan itibaren bol bol ve devamlı sarımsak yiyen insanlar (medeniyet) hastalıklarına karşı kendilerini koruyabiliyor.Medeniyet hastalıklarının başında ise kalp ve damar hastalıkları, kanser yer alıyor. Her şeyden önce kalp ve damar hastalıklarının en iyi ilacının sarımsak olduğu iyice anlaşılmıştır.
60 yaşın üzerinde kadın ve erkek herkes sarımsak yemelidir, sarımsağın yanında her gün bir miktar yoğurt yemeleri, rafine şeker ve tuzdan kaçınmaları tavsiye edilmektedir.



İshal

1966 senesinde yapılan bir araştırma sarımsağın ishale sebebiyet veren bakterileri öldürdüğü gözlenmiştir. Bu bakımdan ishal olan kimseler bir kaç diş sarımsak yemeleri tavsiye olunur.

Menü

İstiska Hastalığı

Hidrofizi de denilen ve kan dolaşımı bozukluğundan ileri gelen İstiska hastalarına tavsiyemiz bol miktarda sarımsak yemeleridir.

Menü

İştahsızlık

1 baş sarımsak ezilir. 1 bardak su içinde 6-8 saat bekletilir. Elde edilen mâyiden(sıvıdan) iştahsızlık anında 1 tatlı kaşığı içilir.



Kabızlık

Kabızlığı önlemek için her gün mutlaka bir sarımsak yenir. Ağır durumlarda sütle pişirilen sarımsak yenir.
Dikkat ediniz!!! Kabızlık damar sertliğinin sebeplerinden biridir. Bilindiği gibi protein ve yağlarla birlikte kana karışan kolesterol karaciğerde toplanır. Karaciğer kolesterolü safra(öd suyu) yapımında kullanır. Her gün 1 litre safra onikiparmak bağırsağına boşaltılır. Buradan ince ve kalın bağırsağa giden safra sindirim sisteminde kabızlık yoksa safra olarak vücuttan dışarı atılır. Şayet kabızlık mevcutsa uzun süre bağırsakta bekleyen safra ayrışır. Ortaya çıkan kolesterol tekrar kolaylıkla kana karışabilir. Damarda yaptığı tahribata devam eder.
Bu nedenle kabızlığın mutlaka ve en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.



Kalınbağırsak iltihabı

Bilimsel adı kolitis olan kalınbağırsak iltihabı çok şiddetli ağrılara ve ishale sebebiyet verebilir. Kanama da görülebilir. Bu gibi durumlarda bol miktarda sarımsak yemek hastalığın çok çabuk iyileşmesine yardım eder.



Kalınbağırsak Kanseri

Amerika'da yapılan araştırmalara göre soğan ve sarımsağın kalınbağırsak kanserine yakalanma riskinin önemli ölçüde düşürdüğünü gözlemiştir.



Kalınbağırsak Tembelliği

Bol ve devamlı olarak sarımsak yemek süratiyle kalınbağırsak zafiyetini ve tembelliğini önlemek mümkündür.



Kanda Fazla Yağ

Sarımsak bir metabolizma hastalığı olan kandaki yüksek yağ oranını düşürür. Bu bakımdan adı geçen hastalığa yakalanan kimselerin bol miktarda sarımsak yemeleri tavsiye olunur.
Hindistan'da yapılan araştırmalar, sarımsağın kolesterolün yanında kroner damarların tıkanma sebepleri arasında bulunan kandaki trigliserid oranını da düşürdüğü ortaya çıkmıştır.



Kan Dolaşımının Bozulması

Sarımsak kan dolaşımını düzene sokar. Bilhassa kalbin çok uzağında bulunan damarlara intikal ederek buralara daha fazla kan ulaşmasını sağlar.



Kan Pıhtılaşması

Kan pıhtılaşmasına karşı en müessir(etkili) devâ sarımsaktır. Kan pıhtılaşması tehlikesine maruz kalan kimselerin yapacakları en önemli iş, bol miktarda sarımsak yemeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleridir. Amerika'da yapılan deneylerle de ispat edilmiştir.



Kanser

Sarımsağın direkt olarak kansere çare olduğu henüz ispatlanmış değildir. Fakat sarımsağın kanserli dokuların gelişmesini önlediği ispatlanmıştır (*). Ayrıca kansere karşı vücudun direncini artırdığı bilinmektedir. Bu bakımdan kansere karşı korunmak için her gün sarımsak yenmelidir(**)

(*)1953 senesinde Alman asıllı iki araştırmacı (Dr. Weissberger, Dr. Pensky) Amerika'da Ohio'da üniversite laboratuarında enteresan bir deney yatılar. Araştırmacılar bir kaç tane fareye kanserli hücre enjekte ettiler. Fareler 16 gün sonra öldü. Aynı araştırmacılar bu defa farelere sarımsak yağı(allicine) karıştırılmış kanserli hücre enjekte ettiler. Bu fareler ise yine kansere yakalanmakla birlikte tam 6 ay yaşadılar.
(**)1-) H.H. Reckeweg. Homoepathia Antihomotoxica, Baden-Baden 1980
2-)H.Gaebler. Arzneipflanzen in Medizin und Phatmazie, Stuttgart 1982



Kolesterol

Kolesterol vücuttaki atardamarı tıkar. Veya bunların daralmasına yol açar. Bu tıkanan damar kalp damarı ise Kalp Sektesi, beyni besleyen damarlar ise Felç meydana gelir.Kolesterol vücuda beslenme ile girer. Fazla alınırsa kandaki miktarı yükselir. Karaciğer bu maddeyi imal ediyor.Karaciğerde imal edilen kolesterol safraya karışarak onikiparmak bağırsağına dökülüyor. Buradan ince bağırsağa, oradan da kalın bağırsağa atılıyor. Şayet, kalınbağırsak iyi çalışmıyor(kabız) ise buraya dökülen safra aynı yerde yaşayan milyonlarca bakterinin hücumuna uğrar. Safra iki ayrı maddeye ayrışır. Tekrar kana karışır. Karaciğere gittiğinde tekrar safra olur. Bu şekilde sürekli dolanır. Kandaki kolesterol artar.
Sarımsak safra kesesinin ifrâz ettiği öd suyunu çoğaltır. Bu şekilde fazla kolesterolün bağırsaklara teri florasını korur. Hazım guddelerinin daha iyi çalışmasını tem'in ederek bağırsaklarda bulunan safranın ayrışmadan vücuttan ayrışmasını sağlar. Kolesterol tekrar kana karışmadığı için kandaki kolesterol miktarı düşer.
Dikkat ediniz!!! 40 yaşını aşmış bir insanın kanında bulunan kolesterol miktarı desilitrede 330 mg.'ı aşmamalıdır. Eğer kanda bu miktardan fazla kolesterol varsa o insanın kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski fazladır.



Kansızlık(Anemi)

Sarımsak ezilerek suyu içilirse kansızlık rahatsızlığına çok iyi gelmektedir.



Kramp

Sarımsak krampları, bilhassa baldırlarda ortaya çıkan krampları giderir. Bu bakımdan en çok yaşlı insanlarda görülen ve onlara eziyet veren, hatta topallayarak yürümelerine neden olan krampları yok etmek için sarımsak yemek gerekir.



Kulak Ağrısı

Sarımsak ezilerek zeytinyağı içinde bekletilir. Kulak içine bu karışımdan sıcak olarak birkaç damla damlatılır.



Kurşun Zehirlenmesi

İnsan vücuduna çok az bile kurşun girmesi onu zehirlenmeye sürükler. Mesela motorlu taşıtların egzoz gazları kurşun içerir. Bu demektir ki büyük şehirlerde yaşayan insanlar yavaş yavaş zehirleniyor. Sarımsak kurşunun panzehiridir.



Mesane Taşları

Mesane taşlarını düşürmek için 4-5 baş sarımsak soyulduktan sonra iyice ezilir. 1/2 litre sirke içinde birkaç gün bekletilir. Sonra süzülerek elde edilen sıvıdan her sabah aç karnına 1 su bardağı içilir.



Mide Gazları

Sarımsak ezilerek suyu içilirse mide gazlarını önler



Mide Kurdu

Mide kurtları bağırsaktan mideye gider. Bunları yok etmenin en müessir ve tabii yolu bol miktarda sarımsak yemektir. Tereyağında kızartılan sarımsak sabah ve akşam kara ekmek ile yenir. 2 gün sonra sarımsak 250 gram sarımsak ezilir. 1/2 litre sütle karıştırılarak içilir. Mide kurtlarının düştüğü görülecektir. Bu metodun hiç bir yan etkisi yoktur.


Mikroplara karşı Sarımsak

Sarımsak çok iyi bir antibiyotiktir. Mikropları öldürür. Antibiyotiklerden daha faydalıdır. Zira antibiyotikler tabii ve faydalı bakterileri de tahrip ederler. Sarımsak faydalı mikroorganizma florasına zarar vermez.
Mikroplar antibiyotiklere karşı zamanla direnç kazanırlar. Sarımsağa ise asla! Hiçbir mikrop sarımsağın öldürücü gücüne karşı kendisini koruyamaz. Bu durumu öğrenen Ruslar, İkinci Dünya Savaşında askerlere antiseptik yerine sarımsak dağıtmışlardır.



Nefes Darlığı

Tâze sarımsak suyu içilerek nefes darlığı giderilebilir. Bu şekilde insanın rahat ve derin nefes alması sağlanabilir.



Nezle

Nezleye yakalanan kimseler bu illetten en kısa zamanda kurtulmak istiyorlarsa sarımsak yemelidirler. Zira sarımsak vücudun direncini artırarak iyileşmeyi hızlandırır.



Nıkris(Damla Hastalığı)

Bol bol sarımsak yemek nıkris hastalığına iyi gelir. Bilhassa acı veren mide nıkrisine karşı sarımsak çok faydalıdır.



Romatizma

Sarımsak ezilir, zeytinyağı ilave edilerek merhem haline getirilir. Bu merhemle romatizmalı bölge her gün ovulur



Saç Kepeği

Sarımsak ezilir. Zeytinyağı ilave edilir, savura savura iyice karıştırılır. Elde edilen merhemle kafa derisi üzerine mesaj tatbik edilir. Ardından baş tabii sabunla tıkanır. Bu suretle saçlarda meydana gelen kepeklenme önlenmiş olur. (Özellikle üniversite sınavından önce kepeklenmede bu ilaç birebirdir. Kendim kepek şampuanı kullandım ama geçmedi)



Saçkıran

Bir miktar sarımsak havanda ezilir. Sıkılarak suyu çıkarılır. Elde edilen suyun 1 gramına 10 gram su ve 10 damla alkol ilave edilir. İyice karıştırdıktan sonra saç diplerine sürülür.



Safrakesesi İfrâzâtı Azlığı

Bol ve devamlı sarımsak yemek safra kesesi ifrâzâtını artırır. İncebağırsak duvarında yer alan bakteri florasını korur. Hazım bezlerinin daha iyi çalışmasını sağlar.



Sivilce

Sarımsak dişi ortadan ikiye kesilir. Bunlardan biri sivilcenin üstüne sürülür. Birkaç gün sonra sivilcenin geçtiği görülecektir.



Sivrisinek Sokması

Her gün sarımsak yiyenleri sivrisinek sokmaz. Akşamları vücudun açıkta kalan kısımlarına kolonya ile birlikte sarımsak sürülürse sivrisinekler asla yaklaşmazlar. "Off" gibi kimyasal ilaçlar yerine bu size bir alternatif olabilir.



Şeker Hastalığı

Sarımsak kandaki şeker seviyesini düşürmekte, diğer taraftan ensülin oranını artırmaktadır. Japonya ve Çin'de yapılan araştırmalar bu bilgiyi doğrulamaktadır.



Uykusuzluk

Uykusuzluğun en iyi çarelerinden biri de yatmadan önce sarımsak yemektir.

Menü

Üşütme

Sarımsak ezilir, suyu çıkartılır. Bu sudan her gün birkaç defa 1 tatlı kaşığı içilir.



Verem

Verem hastalığının çarelerinden biri de sarımsaktır. Hastanın iştahını açar. Daha çabuk iyileşmesini sağlar. Bu bakımdan verem hastaları bol bol sarımsak yemelidir.
Sarımsak yağı(allicine)'nın verem mikrobunu öldürdüğü ispatlanmıştır.



Yara ve Bereler

1-)Tâze sarımsak ezilerek lapa haline getirildikten sonra yara/berenin üzerine sürülür.
2-)Bir miktar sarımsak havanda ezilir. Sıkılarak sarımsak özsuyu elde edilir. Bu sıvıdan 1 gram alınır, 10 gram su ile karıştırılır. 10 damla alkol ilave edilir. Elde edilen karışım yara/berenin üzerine sürülür.



Yılan Isırması

Yılan ısırması durumunda doktora gidinceye kadar yılanın ısırdığı yere temiz bir bıçakla haç şeklinde çizgi çizilerek yara iyice kanatılmalıdır. Yaranın üzerine kalan uzuv(oran,organ,üye,aygıt) bağlanarak zehrin kalbe ulaşması önlenir. Yılanın ısırdığı yere sarımsak suyu sürülür.



Yorgunluk

Yorgunluğa bilhassa çabuk yorulamaya karşı en iyi deva sarımsaktır. Sarımsak insanların çabuk yorulmasını önler. Bu hususu çok iyi bilen Eski Mısırlılar bol bol sarımsak yerlerdi.



Yüksek Tansiyon (Hipertoni)

Yüksek tansiyonun düşmesi için her gün sarımsak yenir.
Sarımsak ezilerek suyu çıkartılır. Bu sudan günde birkaç defa 1 tatlı kaşığı içilir.
Devamlı ve bol bol soğan yenir.Soğan suyu içilir.
Bu metotlardan birini denediğinizde yüksek tansiyondan eser kalmayacaktır.

*Kendimden bir örnek vermek istiyorum: Bir arkadaşımın dedesi Kalp Krizi geçiriyordu. Yani 'Kalbi' vardı. Edirne'de doktor gözetiminden geçtikten sonra belirli aralıklarla gelmesi söyleniyor. Fakat gitmiyor. Bu arada akşamdan rendeleyip su içine koyduğu soğanları sabah aç karnına içiyor. Aradan 3-4 yıl geçtikten sonra muayene için aynı hastaneye gidiyorlar. Kayıtlar hastanede bulunduğundan doktorlar gelmediğini anladılar ve "Sizin gelmemenize rağmen böyle olduğunuza inanamıyorum." dediler.



Zaafiyet

Sarımsak vücudun gücünü ve direncini artırarak zaafiyeti önler. Bu bakımdan zaafiyet belirtisinde hastaya sarımsak yedirmek çok faydalı sonuçlara ulaştırır.



Zehirlenme

Sarımsak mükemmel bir panzehirdir. Zehirlenme durumlarında vücudun direncini artırır. Peygamber Efendimiz, yılan ısırması suretiyle meydana gelen zehirlenme vakalarında iyileştirmek için sarımsak kullanmıştır.



Sarımsak ezilir, bir miktar zeytinyağı ilave edilerek merhem haline getirilir.Yaranın üzerine sürülerek temiz bir tülbent veya sargı bezi ile sarılır.
Not: Merhemi yaranın üzerine 15 dk.dan fazla tutmayınız. Deriyi tahriş edebilir.



Bronşiyal Astım

Nefes darlığı husûle getiren ve hastaya çok eziyet veren bir rahatsızlıktır. Akciğerlerde yer alan bronşlarda kramplara sebebiyet verir. Neticede ortaya çıkan parlak balgam nefes atmayı güçleştirir. Sarımsak bu usandırıcı hastalığın çabuk geçmesini sağlar. Bronşiyal astım hastalarına en iyi tavsiye bol bol sarımsak yemeleridir.



Bronşit

Sarımsak bronşit hastalığına çok faydalıdır. Öksürüğü ve krampları giderir. Bronşit hastalarına tavsiyemiz hiç vakit kaybetmeden bol bol sarımsak yemeleridir.
Sarımsak ayrıca bronşitin sebebiyet verdiği kötü kokulu balgamı izale ederek hastayı rahatlatır.



Burun Tıkanması

Burun tıkanması çok usandırıcı bir hastalıktır. Önlemek için sarımsak yağı ve ve soğan suyu karıştırılarak alınır. Çok kısa zamanda burun tıkanmasının geçtiği görülecektir. Bu usul, ayrıca devamlı burun akmasına karşı da tatbik edilebilir.



Cilt Mantarları

İlmi adı dermatomykosen olan bu hastalık ciltte, saçta ve tırnaklarda meydana gelir. Bir çok çeşidi vardır.
Cilt mantarlarını yok etmek için; birkaç dişi sarımsak iyice ezildikten sonra hastalıklı mahalle sarılır. 1 saat sonra tabii sabun ve su ile yıkanır.



Cinsi Kudretsizlik

Her gün bir miktar sarımsak yemek cinsi gücü artırır. Bilhassa erkeklerde meydana gelen cinsi kudretsizliğin ilacı sarımsaktır. Yorgun ve yaşlı erkekler bol bol ve devamlı sarımsak yiyerek tekrar zindeliğe kavuşabilirler.



Çocuk Felci

Çocuk felcine karşı çocuklarımızı korumak için onlara her gün muhakkak bir sarımsak yediriniz. Unutmayınız! Çocuk felci virüsü vücuda bağırsaklar bağırsaklar yoluyla nüfuz eder. Her gün yenen sarımsak bağırsakları sürekli dezenfekte edeceği için virüsün kana karışması mümkün olmayacaktır.
1 mg. sarımsak yağı 15 OE penisilin aktivitesine eşittir. İsveç'te yapılan araştırmalar, sarımsak yağının çocuk felcini yok ettiği ispatlanmıştır.



Damar Sertliği

Kalbi besleyen damarlardan birinin veya tamamının sertleşmesi çok tehlikeli bir hastalıktır. Kalp sektesine, dolayısıyla ölüme yol açabilir. Sarımsak bu hastalığın en iyi tedavisidir.
Sarımsak süt içinde pişirilerek yenir. Süt de içilir.Veya sarımsak elma sirkesi içerisinde pişirilerek yenir.



Damar Tıkanması

Damar tıkanması tehlikesine karşı en iyi ilaç sarımsaktır. Günümüzde insanlar bol kolesterol içeren yiyecekler tüketiyorlar. Bu da daha genç yaşta damar tıkanmasına yol açıyor.Olay şöyle gelişiyor: Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol veya virüslerin faaliyeti sonucu damarlarda yer alan koruyucu tabakayı zedeler. Zedelenen bu bölgeye hemen hemoglobin ve alyuvarlar toplanıyor. Alyuvarlar damarın civarında yapışan kolesterolü toplamaya çalışıyorlar. Fakat daha uzaklaşmaya fırsat bulamadan patlayarak damarın civarında meydana gelen yığını artırıyorlar. Damar duvarında bulunan kas hücreleri meydana gelen yarayı iyileştirmek için hızlı bir şekilde çoğalıyorlar. Bu hücrelerin faaliyeti neticesi duvardaki tümsek iyice büyüyerek damarın akışını yavaşlatıyor/kesiyor. Şayet damar, kalbi besleyen damarlardan biriyse kalp sektesi. Beyni besleyen damarlardan ise felç meydana geliyor.
İşte sarımsakta bulunan aktif maddeler kana karıştıktan sonra damarlardan geçerken damarlardan geçerken duvarlara yerleşen yağ ve kolesterol atıklarını temizliyor. Hastayı ölümden kurtarıyor.



Deri Hastalıkları

Deri hastalıklarından birine yakalanan kimselere veya bu hastalıklardan kendilerini korumak isteyenlere bol bol sarımsak yemeleri tavsiye edilir.
Mantarların sebebiyet verdiği deri hastalıklarına sarımsak faydalıdır.



Dizanteri

Sarımsak dizanteriye karşı son derece müessir(birebir) bir devadır. Sarımsağın dizanteriye sebebiyet veren mikropları öldürdüğü ispatlanmıştır. Sarımsak ayrıca vücudu kuvvetlendirir. Vücudun dizanteriye karşı mukavemetini(dirençini) artırır.



Doku Hastalıkları

Sarımsak doku hastalıklarında cerahatlenmeyi(iltihaplanmayı) önler. Ayrıca kanserli hücrelerin büyümelerine ve gelişmelerine mani olur.



Eklem Yeri Ağrıları

Eklem yerleri ağrılarından kurtulmak için bol miktarda sarımsak yenilmesi tavsiye olunur. Sarımsak ezilir, zeytinyağı ile karıştırılarak merhem haline getirilir. Bu merhem ovularak eklem yerlerine sürülür.



Ergenlik Sivilceleri

Sarımsak ergenlik sivilcelerinin üzerine sürülerek bunların yara izi bırakmadan kaybolmalarını sağlanır. Ayrıca sarımsak yemek suretiyle ergenlik sivilcelerinin teşekkülü(oluşması) önlenir. Zira sarımsağın içerisindeki aktif maddeler kanı temizleyerek sivilce oluşumuna set çeker.



Gastrit(Mide Yanması)

Sarımsak mide yaması ve iltihaplanmalarının dermanıdır. Sahip olduğu aktif maddeler mide ve bağırsakta aşırı ve düzensiz faaliyetlerini yavaşlatarak hastayı rahatlatır.



Grip

Gripten korunmanın en iyi yolu bol miktarda sarımsak yemektir. Grip salgını olduğu zamanlarda kalabalık yerlerde çalışanlar ceket veya gömleklerinin üst ceplerinde(ağız ve buruna yakın yerlerde) sarımsak bulundururlarsa grip virüsünden kendilerini korumuş olurlar. Sarımsak kokusu o kadar müessirdir(etkilidir) ki; grip virüsünü derhal öldürür.



İdrar Yokluğu

Sarımsak çok iyi bir idrar söktürücüdür.



İfrâzât(Vücut Salgıları)

İfrâzât, vücutta biriken metabolizma artıklarının dışarı atılmasıdır. İdrar,dışkı, ter bezi birer ifrâzât maddesidir.
Sarımsak bu gibi ifrâzâtın vücuttan çok çabuk dışarı atılmasını sağlar.



İhtiyarlık

İhtiyarlık bir hastalık değil. bilakis sağlık alâmetidir. Zira sağlıklı insanlar ihtiyarlık devrine ulaşabilirler. Dünyanın bol miktarda sarımsak tüketilen bölgelerde insanların 100 120 yaşına kadar yaşadığı görülüyor. Bu durumu sadece sarımsağa bağlamak tabii ki de yanlış. Tabii hayat tarzının da büyük rolü var. Fakat sarımsağın yaşlı insanlara vital bir güç verdiği asla inkar edilemez.
Bugün ilmi olarak ispat edilmiştir ki; küçük yaştan itibaren bol bol ve devamlı sarımsak yiyen insanlar (medeniyet) hastalıklarına karşı kendilerini koruyabiliyor.Medeniyet hastalıklarının başında ise kalp ve damar hastalıkları, kanser yer alıyor. Her şeyden önce kalp ve damar hastalıklarının en iyi ilacının sarımsak olduğu iyice anlaşılmıştır.
60 yaşın üzerinde kadın ve erkek herkes sarımsak yemelidir, sarımsağın yanında her gün bir miktar yoğurt yemeleri, rafine şeker ve tuzdan kaçınmaları tavsiye edilmektedir.



İshal

1966 senesinde yapılan bir araştırma sarımsağın ishale sebebiyet veren bakterileri öldürdüğü gözlenmiştir. Bu bakımdan ishal olan kimseler bir kaç diş sarımsak yemeleri tavsiye olunur.



İstiska Hastalığı

Hidrofizi de denilen ve kan dolaşımı bozukluğundan ileri gelen İstiska hastalarına tavsiyemiz bol miktarda sarımsak yemeleridir.



İştahsızlık

1 baş sarımsak ezilir. 1 bardak su içinde 6-8 saat bekletilir. Elde edilen mâyiden(sıvıdan) iştahsızlık anında 1 tatlı kaşığı içilir.



Kabızlık

Kabızlığı önlemek için her gün mutlaka bir sarımsak yenir. Ağır durumlarda sütle pişirilen sarımsak yenir.
Dikkat ediniz!!! Kabızlık damar sertliğinin sebeplerinden biridir. Bilindiği gibi protein ve yağlarla birlikte kana karışan kolesterol karaciğerde toplanır. Karaciğer kolesterolü safra(öd suyu) yapımında kullanır. Her gün 1 litre safra onikiparmak bağırsağına boşaltılır. Buradan ince ve kalın bağırsağa giden safra sindirim sisteminde kabızlık yoksa safra olarak vücuttan dışarı atılır. Şayet kabızlık mevcutsa uzun süre bağırsakta bekleyen safra ayrışır. Ortaya çıkan kolesterol tekrar kolaylıkla kana karışabilir. Damarda yaptığı tahribata devam eder.
Bu nedenle kabızlığın mutlaka ve en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.



Kalınbağırsak iltihabı

Bilimsel adı kolitis olan kalınbağırsak iltihabı çok şiddetli ağrılara ve ishale sebebiyet verebilir. Kanama da görülebilir. Bu gibi durumlarda bol miktarda sarımsak yemek hastalığın çok çabuk iyileşmesine yardım eder.



Kalınbağırsak Kanseri

Amerika'da yapılan araştırmalara göre soğan ve sarımsağın kalınbağırsak kanserine yakalanma riskinin önemli ölçüde düşürdüğünü gözlemiştir.



Kalınbağırsak Tembelliği

Bol ve devamlı olarak sarımsak yemek süratiyle kalınbağırsak zafiyetini ve tembelliğini önlemek mümkündür.



Kanda Fazla Yağ

Sarımsak bir metabolizma hastalığı olan kandaki yüksek yağ oranını düşürür. Bu bakımdan adı geçen hastalığa yakalanan kimselerin bol miktarda sarımsak yemeleri tavsiye olunur.
Hindistan'da yapılan araştırmalar, sarımsağın kolesterolün yanında kroner damarların tıkanma sebepleri arasında bulunan kandaki trigliserid oranını da düşürdüğü ortaya çıkmıştır.



Kan Dolaşımının Bozulması

Sarımsak kan dolaşımını düzene sokar. Bilhassa kalbin çok uzağında bulunan damarlara intikal ederek buralara daha fazla kan ulaşmasını sağlar.



Kan Pıhtılaşması

Kan pıhtılaşmasına karşı en müessir(etkili) devâ sarımsaktır. Kan pıhtılaşması tehlikesine maruz kalan kimselerin yapacakları en önemli iş, bol miktarda sarımsak yemeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleridir. Amerika'da yapılan deneylerle de ispat edilmiştir.



Kanser

Sarımsağın direkt olarak kansere çare olduğu henüz ispatlanmış değildir. Fakat sarımsağın kanserli dokuların gelişmesini önlediği ispatlanmıştır (*). Ayrıca kansere karşı vücudun direncini artırdığı bilinmektedir. Bu bakımdan kansere karşı korunmak için her gün sarımsak yenmelidir(**)

(*)1953 senesinde Alman asıllı iki araştırmacı (Dr. Weissberger, Dr. Pensky) Amerika'da Ohio'da üniversite laboratuarında enteresan bir deney yatılar. Araştırmacılar bir kaç tane fareye kanserli hücre enjekte ettiler. Fareler 16 gün sonra öldü. Aynı araştırmacılar bu defa farelere sarımsak yağı(allicine) karıştırılmış kanserli hücre enjekte ettiler. Bu fareler ise yine kansere yakalanmakla birlikte tam 6 ay yaşadılar.
(**)1-) H.H. Reckeweg. Homoepathia Antihomotoxica, Baden-Baden 1980
2-)H.Gaebler. Arzneipflanzen in Medizin und Phatmazie, Stuttgart 1982



Kolesterol

Kolesterol vücuttaki atardamarı tıkar. Veya bunların daralmasına yol açar. Bu tıkanan damar kalp damarı ise Kalp Sektesi, beyni besleyen damarlar ise Felç meydana gelir.Kolesterol vücuda beslenme ile girer. Fazla alınırsa kandaki miktarı yükselir. Karaciğer bu maddeyi imal ediyor.Karaciğerde imal edilen kolesterol safraya karışarak onikiparmak bağırsağına dökülüyor. Buradan ince bağırsağa, oradan da kalın bağırsağa atılıyor. Şayet, kalınbağırsak iyi çalışmıyor(kabız) ise buraya dökülen safra aynı yerde yaşayan milyonlarca bakterinin hücumuna uğrar. Safra iki ayrı maddeye ayrışır. Tekrar kana karışır. Karaciğere gittiğinde tekrar safra olur. Bu şekilde sürekli dolanır. Kandaki kolesterol artar.
Sarımsak safra kesesinin ifrâz ettiği öd suyunu çoğaltır. Bu şekilde fazla kolesterolün bağırsaklara teri florasını korur. Hazım guddelerinin daha iyi çalışmasını tem'in ederek bağırsaklarda bulunan safranın ayrışmadan vücuttan ayrışmasını sağlar. Kolesterol tekrar kana karışmadığı için kandaki kolesterol miktarı düşer.
Dikkat ediniz!!! 40 yaşını aşmış bir insanın kanında bulunan kolesterol miktarı desilitrede 330 mg.'ı aşmamalıdır. Eğer kanda bu miktardan fazla kolesterol varsa o insanın kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski fazladır.



Kansızlık(Anemi)

Sarımsak ezilerek suyu içilirse kansızlık rahatsızlığına çok iyi gelmektedir.



Kramp

Sarımsak krampları, bilhassa baldırlarda ortaya çıkan krampları giderir. Bu bakımdan en çok yaşlı insanlarda görülen ve onlara eziyet veren, hatta topallayarak yürümelerine neden olan krampları yok etmek için sarımsak yemek gerekir.



Kulak Ağrısı

Sarımsak ezilerek zeytinyağı içinde bekletilir. Kulak içine bu karışımdan sıcak olarak birkaç damla damlatılır.



Kurşun Zehirlenmesi

İnsan vücuduna çok az bile kurşun girmesi onu zehirlenmeye sürükler. Mesela motorlu taşıtların egzoz gazları kurşun içerir. Bu demektir ki büyük şehirlerde yaşayan insanlar yavaş yavaş zehirleniyor. Sarımsak kurşunun panzehiridir.



Mesane Taşları

Mesane taşlarını düşürmek için 4-5 baş sarımsak soyulduktan sonra iyice ezilir. 1/2 litre sirke içinde birkaç gün bekletilir. Sonra süzülerek elde edilen sıvıdan her sabah aç karnına 1 su bardağı içilir.



Mide Gazları

Sarımsak ezilerek suyu içilirse mide gazlarını önler



Mide Kurdu

Mide kurtları bağırsaktan mideye gider. Bunları yok etmenin en müessir ve tabii yolu bol miktarda sarımsak yemektir. Tereyağında kızartılan sarımsak sabah ve akşam kara ekmek ile yenir. 2 gün sonra sarımsak 250 gram sarımsak ezilir. 1/2 litre sütle karıştırılarak içilir. Mide kurtlarının düştüğü görülecektir. Bu metodun hiç bir yan etkisi yoktur.



Mikroplara karşı Sarımsak

Sarımsak çok iyi bir antibiyotiktir. Mikropları öldürür. Antibiyotiklerden daha faydalıdır. Zira antibiyotikler tabii ve faydalı bakterileri de tahrip ederler. Sarımsak faydalı mikroorganizma florasına zarar vermez.
Mikroplar antibiyotiklere karşı zamanla direnç kazanırlar. Sarımsağa ise asla! Hiçbir mikrop sarımsağın öldürücü gücüne karşı kendisini koruyamaz. Bu durumu öğrenen Ruslar, İkinci Dünya Savaşında askerlere antiseptik yerine sarımsak dağıtmışlardır.



Nefes Darlığı

Tâze sarımsak suyu içilerek nefes darlığı giderilebilir. Bu şekilde insanın rahat ve derin nefes alması sağlanabilir.



Nezle

Nezleye yakalanan kimseler bu illetten en kısa zamanda kurtulmak istiyorlarsa sarımsak yemelidirler. Zira sarımsak vücudun direncini artırarak iyileşmeyi hızlandırır.



Nıkris(Damla Hastalığı)

Bol bol sarımsak yemek nıkris hastalığına iyi gelir. Bilhassa acı veren mide nıkrisine karşı sarımsak çok faydalıdır.



Romatizma

Sarımsak ezilir, zeytinyağı ilave edilerek merhem haline getirilir. Bu merhemle romatizmalı bölge her gün ovulur



Saç Kepeği

Sarımsak ezilir. Zeytinyağı ilave edilir, savura savura iyice karıştırılır. Elde edilen merhemle kafa derisi üzerine mesaj tatbik edilir. Ardından baş tabii sabunla tıkanır. Bu suretle saçlarda meydana gelen kepeklenme önlenmiş olur. (Özellikle üniversite sınavından önce kepeklenmede bu ilaç birebirdir. Kendim kepek şampuanı kullandım ama geçmedi)


Saçkıran

Bir miktar sarımsak havanda ezilir. Sıkılarak suyu çıkarılır. Elde edilen suyun 1 gramına 10 gram su ve 10 damla alkol ilave edilir. İyice karıştırdıktan sonra saç diplerine sürülür.



Safrakesesi İfrâzâtı Azlığı

Bol ve devamlı sarımsak yemek safra kesesi ifrâzâtını artırır. İncebağırsak duvarında yer alan bakteri florasını korur. Hazım bezlerinin daha iyi çalışmasını sağlar.



Sivilce

Sarımsak dişi ortadan ikiye kesilir. Bunlardan biri sivilcenin üstüne sürülür. Birkaç gün sonra sivilcenin geçtiği görülecektir.



Sivrisinek Sokması

Her gün sarımsak yiyenleri sivrisinek sokmaz. Akşamları vücudun açıkta kalan kısımlarına kolonya ile birlikte sarımsak sürülürse sivrisinekler asla yaklaşmazlar. "Off" gibi kimyasal ilaçlar yerine bu size bir alternatif olabilir.



Şeker Hastalığı

Sarımsak kandaki şeker seviyesini düşürmekte, diğer taraftan ensülin oranını artırmaktadır. Japonya ve Çin'de yapılan araştırmalar bu bilgiyi doğrulamaktadır.


Uykusuzluk

Uykusuzluğun en iyi çarelerinden biri de yatmadan önce sarımsak yemektir.



Üşütme

Sarımsak ezilir, suyu çıkartılır. Bu sudan her gün birkaç defa 1 tatlı kaşığı içilir.



Verem

Verem hastalığının çarelerinden biri de sarımsaktır. Hastanın iştahını açar. Daha çabuk iyileşmesini sağlar. Bu bakımdan verem hastaları bol bol sarımsak yemelidir.
Sarımsak yağı(allicine)'nın verem mikrobunu öldürdüğü ispatlanmıştır.



Yara ve Bereler

1-)Tâze sarımsak ezilerek lapa haline getirildikten sonra yara/berenin üzerine sürülür.
2-)Bir miktar sarımsak havanda ezilir. Sıkılarak sarımsak özsuyu elde edilir. Bu sıvıdan 1 gram alınır, 10 gram su ile karıştırılır. 10 damla alkol ilave edilir. Elde edilen karışım yara/berenin üzerine sürülür.



Yılan Isırması

Yılan ısırması durumunda doktora gidinceye kadar yılanın ısırdığı yere temiz bir bıçakla haç şeklinde çizgi çizilerek yara iyice kanatılmalıdır. Yaranın üzerine kalan uzuv(oran,organ,üye,aygıt) bağlanarak zehrin kalbe ulaşması önlenir. Yılanın ısırdığı yere sarımsak suyu sürülür.



Yorgunluk

Yorgunluğa bilhassa çabuk yorulamaya karşı en iyi deva sarımsaktır. Sarımsak insanların çabuk yorulmasını önler. Bu hususu çok iyi bilen Eski Mısırlılar bol bol sarımsak yerlerdi.


Yüksek Tansiyon (Hipertoni)

Yüksek tansiyonun düşmesi için her gün sarımsak yenir.
Sarımsak ezilerek suyu çıkartılır. Bu sudan günde birkaç defa 1 tatlı kaşığı içilir.
Devamlı ve bol bol soğan yenir.Soğan suyu içilir.
Bu metotlardan birini denediğinizde yüksek tansiyondan eser kalmayacaktır.

*Kendimden bir örnek vermek istiyorum: Bir arkadaşımın dedesi Kalp Krizi geçiriyordu. Yani 'Kalbi' vardı. Edirne'de doktor gözetiminden geçtikten sonra belirli aralıklarla gelmesi söyleniyor. Fakat gitmiyor. Bu arada akşamdan rendeleyip su içine koyduğu soğanları sabah aç karnına içiyor. Aradan 3-4 yıl geçtikten sonra muayene için aynı hastaneye gidiyorlar. Kayıtlar hastanede bulunduğundan doktorlar gelmediğini anladılar ve "Sizin gelmemenize rağmen böyle olduğunuza inanamıyorum." dediler.



Zaafiyet

Sarımsak vücudun gücünü ve direncini artırarak zaafiyeti önler. Bu bakımdan zaafiyet belirtisinde hastaya sarımsak yedirmek çok faydalı sonuçlara ulaştırır.



Zehirlenme

Sarımsak mükemmel bir panzehirdir. Zehirlenme durumlarında vücudun direncini artırır. Peygamber Efendimiz, yılan ısırması suretiyle meydana gelen zehirlenme vakalarında iyileştirmek için sarımsak kullanmıştır.
Share:

1 yorum:

  1. Sarımsak nasıl soyulur deyip her söylenen yöntemi uygulamamak lazım. Sonra yemeklere istediğimiz tadı vermiyor. Bazıları kavanoza koyup sallayın falan demiş. Nasıl uğraşacağız bunca şeyle?

    YanıtlaSil

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.