Türkiye saglikli beslenme ve hareketli hayat programı

Obezite; besinlerle alınan enerjinin (kalori) harcanan enerjiden fazla olması ve fazla enerjinin vücutta yağ olarak depolanması (%20 veya daha fazla) sonucu ortaya çıkan, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite küresel boyutta önemli bir halk sağlığı sorunudur. Hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite her geçen gün artış göstermektedir.
Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Hayat Kurulu oluşturulmuştur. Kurulun çalışmaları İlsağlık müdürlüklerince Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte olup, ayrıca Obezite Birimi olarak hizmet sunulmaktadır.
Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Hayat Kurulu Üyeleri tarafından Aile Hekimlerine eğitim verilerek, Aile hekimler ince obez tanısı konan
bireylerin ikinci basamak sağlık kuruluşlarına sevk edilerek diyetisyenler tarafından sağlıklı zayıflamaları ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen antrenörler eşliğinde ücretsiz ve güvenli fiziksel aktivite yapma imkânı sunulmuştur.
İllerde "Sağlık İçin Hareket Et" sloganıyla Valilik ve Müdürlüklerce organizesi ile "Sağlık için hareket et yürüyüşü bazı kurum müdürleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar olmak üzere obeziteylr mücadele yürüyüşleri yapıldı.


Yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite,
vücut ağırlığının kontrolünde temel koşuldur.


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.