Gözlükleri Çıkartma Zamanı Geldi (alıntı)



   Gözlük takan insanlar gözlüklerinden basit egzersizler yaparak kurtulma imkanı varmış.
   Gözlükle gördüğü gibi görebilir hatta daha da iyi görebilirmiş.
Bu bir gerçektir, bu mümkündür. (Zdanova Vladimira Georgivecha)
   Miyopluk, sağduyu, astigmatizma, şaşılık, ilk aşamalarında glokom ve katarakt gibi göz hastalıklar Profesör Jdanov’un yöntemi ile tedavi edilebilir.
Profesör Jdanov’un yöntemi Beits ve Shichko yönteminden ve kendi araştırmalarından oluşturulmuştur.
   Bunun gibi yötemler varsa neden heryerde kullanılmıyor diye sorabilirsiniz.
Sebepler çok, ama en önemlisinden biri ;
PARA:
Göz kliniklerinin geliri çok fazla. Görmenizin kötüleşmesini ilerleten gözlüklerin satış noktalarının gelirleri inanılmaz fazladır.

NOT: Aşağıda Jdanovun hastalarına uyguladığı birkaç egzersiz bilgilerinize sunulmuştur. Rusçadan çevirildiği için gramer hataları olabilir:)

1. Ellerinizi birlikte katlayın. Sanki kuşlara su vermek istiyorsunuz. Parmaklarınızı sıkı tutunuz, hayal ettiğiniz su parmak arasınan kaçmasın.Ama fazla da derin olmamalıdır. Neredeyse düz eller.
Şimdi, avuçlarınız kendinize doğru çevirin, bir elinizin parmaklarının ucunu diğer elinizin parmakların ucunun üzerine koyunuz. ”çatı” oluşturunuz.
Dirseklerinizin arası geniş olmalıdır.
Şimdi bu avuç tasarımı gözlük yerine gözlerinize giydiriyorsunuz. Parmaklarınızın çarpışan yeri alnınızın merkezinde yerleşip, burnunuz avuçlar arasındaki pembemsilerinizin arasında kalmalıdır. Gözleriniz ise avuç çukurlarının tam merkezine denk gelsin.
Hadi hepiniz gözlerinize giydirin. Gözlüklerinizi çıkartmanız lazım. Gözlük üzerine değil, gözlerinizin üzerine giyilmesi gerekir.
Tamam. Hepimiz avuçlarımızı gözlerimizin üzerinde tutuyoruz.
Burnunuz avuçlarınızın arasında çıkmasına dikkat ediniz. Belki bazılarınız avuçlarınızı alnınızda biraz yukarı, bazılarınız aşağı getirmeniz gerekir. Gözlerinizin üzerinde avuçlarınızı kıpırdatınız,
ve burnunuzun avuçlar arasında olduğuna emin olunuz. Ve önemli olan, burnunuz nefes almaya devam etmelidir. Burnunuzu sıkıştırmaya gerek yoktur, yoksa morarır, kızarır. Burnunuz avuçlar arasındadır ve rahat bir şekilde nefes alıyor.
Şimdi hepiniz avuçlarınız altında gözlerinizi açınız ve avuçlarınızı yanaklarınıza basınız, burnunuza doğru, avuçlarınızı kıpırdatın, gözleriniz açık olsun, fakat ışık gözlerinize gelmemelidir. Burnunuz, yanaklarınız tarafında boşluk olmamalıdır.Avuçlarınız sıkı bir şekilde gözlerinizi kapatıyor, ama gözleriniz , avuç çukurlarına denk gelerek, rahat bir şekilde açılıp kapatılabiliyor, ondan dolayı ışık gözlerinize gelmiyor.
İşte bu egzersize ”Palming” denilir.
Bilimsel bakış açısından – bu ”göz biofarezidir”, kendi avuçlarınızın sıcaklığı ile gözlerin ısınması.
Avuçlarınız kaldırılıyor, gözler kapalıdır.
Şimdi ise bu egzersizin klasik yapılışını göstereceğim.
Avuçlarınızı ısınması için ovuşturunuz. Avuçlarınızı ”çatı” olarak katlayın. Gözlerinize giydirin. Gözlerinizi kapatın. Dirseklerinizi ise önünüzdeki sandalyenin arkasına koyun.
Önemli olan kafanız geriye doğru atılmasın, ve öne doğru da fazla eğilmesin.
İşte bu egzersize ”Palming” denir. Gözler kapalıdır. Bu dakikadan sonra sürekli, gazete okurken, televizyon seyrederken, bilgisayarda çalışırken, gözlerinizde yorgunkuk hissettiğiniz an – herşeyi bırakıp, avuçlarınızı ısınana kadar ovuşturup palming yapmanız gerekmektedir. 3 – 5 dakika.
5 dakika sonra, gözlerinizi açtığınızda, kendiniz şaşırırsınız – ne kadar dinlendiğini ve görmek işine devam etmeye hazır olduğunu hissedersiniz.
Avuçlarınızı hepiniz kaldırın. Kaldırın avuçlarınızı.

2.Ve şimdi size zayıf göz kasları için bir kaç egzersiz göstereceğim.
Dikkat, dikkat. Palming altında tüm gün oturabilirsiniz – zararlı değil, faydalı. Ne kadar fazla yaparsanız, o kadar iyi.
Ancak şimdi göstereceğim egzersizler fazla yapılmamalıdır.
Eğer çok fazla yaparsanız, gözleriniz ağrımaya başlar, bütün dünyaya küfür ederek, bir daha bu egzersizleri yapmazsınız.
Birinci kontrayendikasyon – eğer gözlerinize 6 ay önce ameliyat yapıdıysa. Yani, ameliyat yapıldıktan sonra yarım sene evvel bu egzersiz yapılmamalıdır. Herhangi bir göz ameliyatından sonra, gözleriniz iyileşinceye kadar, en az 6 ay beklemek lazım. Ondan sonra benim göstereceğim göz jimnastikleri yapabilirsiniz.
İkinci kontrayendikasyon – Retina dekolmanı olanlar için, şu egzersizi yapmak yasaktır, çünkü ilerlemesine sebep olabilir. Doktora gidip Retina dekolmanı tedavisi alındıktan sonra, yarım sene geçtikten sonra jimnastik yapılabilir.
Ama palming’in herzaman ve herkes tarafından yapılması faydalıdır
Bu jimnastik nasıl yapılır?
Gözlüksüz yapılır. Yüzünüz kıpırdamıyor.Sırf gözler çalışıyor. keskin göz haraketleri yapılmıyor.
Herkes gözlüklerini çıkarttı. Herkez benim tarafıma baktı ve hızlı hızlı gözlerini hafif kırpıştırdı. Kırpıştırdı -Kırpıştırdı -Kırpıştırdı – gözlerini kırpıştırdı – kırpıştırdı.Kelebeklerin kanatları gibi.
Bu arada, hızlı göz kırpıştırması göz kaslarını gevşetir.Ve halk arasında da söyleniyor: iyi görmüyorsan – gözlerini kırpıştır. İnsan gözlerini kırpıştıra kırpıştıra – gerçekten baya iyi görmeye başlar.
Şimdi, egzersiz. Herkez bana bakıyor, kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Birinci egzersiz.
Gözlerimizi yukarı kaldırıyoruz. Yukarı. Aşağı. Yukarı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
İkinci egzersiz.
Gözleri sağa doğru haraket ettiriyoruz. Sola. sağa. Sola. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Üçüncü egzersiz. ‘Çapraz”
Gözlerimizi sağ – yukarı kaldırıyoruz. Sonra sol-aşağı. Sağ – yukarı, sol-aşağı. Kırpıştırdık.
Geri çapraz. Sol – yukarı, sağ – aşağı. Sol – yukarı, sağ – aşağı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Gözlerimizle dikdörtgen çiziyoruz.
Gözlerimiz yukarı kaldırdık, yukarısını çiziyoruz, sonra yan tarafı, aşağı iniyoruz, alt kısmını çizdik ve yukarıya doğru gittik. Kırpıştırdık
Öbür taraftan dikdörtgen çiziyoruz. İlk yukarısını, yan tarafını, aşağı, alt kısmını ve yukarı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Beşinci egzersiz ”Kadran”
Kocaman saatı hayal edin. Gözler saat 12’ye bakıyor ve etrafında dönüyor. saat üç, altı, dokuz, on iki. Üç, altı, dokuz, on iki. Üç, altı, dokuz, on iki.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık
Saat yönünün tersine doğru. On iki, dokuz, altı, üç. Dokuz, altı, üç, on iki. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Ve altıncı egzersiz. ”Yılan”.
Gözler yan tarafa bakıyor, ve yılanı kuyruğundan itibaren çizmeye başlıyoruz. Yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı. Ve yılanın kafasını, geri, aşağı, yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı. Ve kuyruk.
Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.

3. Şimdi ise size çok önemli bir egzersiz göstereceğim. Eğzersiz ismi: ”Mum Üzerinde Göz Solarizasyonu
Bu egzersiz kitaplarda da tanımlanmış. Bu egzersiz güneş, lamba, herhangi bir ışık kaynağı kullanılarak yapılabilir. ”Mum Üzerinde Göz Solarizasyon’ egzersizi hakkında fikrinizin oluşması için size bu egzersizi göstereyim.
Hayal ediniz, sizin gözleriniz sürekli burun üzerinden bakıyor. Gözlüksüz. Gözlükler çıkartıldı. Gözlüksüzsünüz. Sizin gözleriniz sürekli burnunuz üzerinden bakıyor.
Hep beraber kafa – yüz- göz ve burnumuzu döndürüyoruz ve mumun sol duvarına bakıyoruz. Hepiniz kafa-yüz-gözünüzü döndürüp, burun üzerinden gözleriniz mumun sol duvarına bakıyor. Ve şimdi hızlıca kafa – yüz- göz ve burnunuzu sağ tarafa döndürüyoruz. Sola döndürdük, sağa döndürdük.Sola döndürdük, sağa döndürdük.
Muma hiç dikkat vermiyoruz. Sol duvara baktığımız zaman, karanlıkta, mumun sağ taraftaymış gibi hisseteceğiz. Sonra vjık – mum göz önünden üçarak geçti. Ve şimdi artık biz burnumuzla, gözlerimizle sağ duvara bakıyoruz, ışığı ise sol taraftan hissederiz.Sonra vjık – yine mum göz önünden üçarak geçti. Böylece buraya – oraya mum göz önünde uçurak geçiyor. Muma hiç dikkat verilmiyor.
Tekrar hep birlikte kırpıştırdık, kırpıştırdık. Benimle beraber hepiniz kafa-gözlerinizi sağa döndürün, sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa, sola ve sağa.
Ve şimdi, ben ışıkları söndürünce, tam bu egzersizden karanlıkta egzersize başlayacağız. Tamam, hepimiz etrafa bakıyoruz, bana, ve tabi ki daha da kötü görebiliyoruz.Hepimiz muma baktık.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık. Hadi Mum üzerinde gözlerimize solarizasyon yapalım.
Hepimizin kafa- yüz- gözler sola dönüyor, sonra kafa- yüz- gözler sağa dönüyor.Sola dönüyor, sağa , sola, sağa,sola, sağa,sola ve sağa.
Sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa. Sola, sağa, sola, sağa, sola, sağa, sola ve sağa,

  Ve şimdi hepimiz ellerimizi ısınana kadar ovuşlayalım ve palming yapalım. Ellerimiz ovuşlanarak ısındı, avuçlarımız ”çatı” olarak katlandı. Gözlerimize giydirildi. Dirseklerimiz önünüzdeki sandalyenin arkasına koyuldu. Sakiniz, rahatız, hepimiz kendimize uygun pozisyonda oturuyoruz, ve palmingimize başlıyoruz. Gözlerimizin kaslarının gevşetilmesinden başlıyoruz. Bizim gözlerimiz iyidir, bizim gözlerimiz dinleniyorlar, hergün egzersizleri yapacağız – ve gün gittikçe gözlerimiz iyi ve daha da iyi görecektir.Gözlerimizn kasları gevşiyor.

  Ve şimdi Miyoplar lateral (çapraz) göz kaslarının gevşediğini, gözlerinin tekrar top halinde, yuvarlak olduğunu, yine uzakları güzel görebileceklerini hayal ediyorlar. Gözlük kullanmadan.
Hipermetroplar ise boyuna göz kaslarının (longitudinal muscles of the eye) gevşediğini, ve gözlerimizin kolayca öne doğru gerdiğini ve yakından mukkemel görmeye başladığını hayal ediyorlar.
Gözlük kullanmadan.

  Gözlerimizin retinası gevşer, ışığa duyarlı hücreler gevşer, Retinayı kan ile besleyen damarcıklar gevşiyor. Optik sinir hücreleri gevşiyor, beyindeki görsel analiz hücreleri gevşiyor. Tüm optik sistemimiz gevşemiş durumda.

   Şimdi ise hepimizin gözlerimiz kapalı, avuçlarımız burnumuz üzerinde, herkez rahat pozisyonda oturutyor. Dirseklerimiz önümüzdeki sandalyenin üzerinde, veyahut gögsümüze bastırılmış veya dizlerimizin üzerindedir. Palmingimize devam ediyoruz.
Haydi şimdi palming altında jimnastiğimizi de yapalım.
Herkes palming altındadır, avuçlarımızın altında gözlerimiz açık,Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdı. Gözlerimizi yukarıya kaldırdık, yukarı, aşağı, yukarı, aşağı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Gözleri sağa doğru haraket ettiriyoruz. Sola. sağa. sola.sağa, sola. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Çapraz.Gözlerimizi sağ – yukarı kaldırıyoruz.

 Sonra sol-aşağı. Sağ – yukarı, sol-aşağı. Sağ – yukarı, sol-aşağı.Sağ – yukarı, sol-aşağı.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık. Geri çapraz. Sol – yukarı, sağ – aşağı. Sol – yukarı, sağ – aşağı. Sol – yukarı, sağ – aşağı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.

  Dikdörtgen çiziyoruz.Gözlerimiz yukarı kaldırdık, yukarısını çiziyoruz, sonra yan tarafı, aşağı iniyoruz, alt kısmını çizdik ve yukarıya doğru gittik. Yukarı kısmını, aşağı, alt kısmını, yukarı.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Öbür taraftan dikdörtgen çiziyoruz. İlk yukarısını, yan tarafını, aşağı, alt kısmını ve yukarı. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık. Yukarı kısmını, aşağı, alt kısmını, yukarı.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.

  ‘Kadran’.Kocaman saatı hayal ettik. Gözler saat 12’ye bakıyor ve etrafında dönüyor. saat üç, altı, dokuz, on iki. Üç, altı, dokuz, on iki. Üç, altı, dokuz, on iki.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Saat yönünün tersine doğru. On iki, dokuz, altı, üç, on iki. Dokuz, altı, üç, on iki. Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Ve sonunda, ‘Yılancık”.Gözler yan tarafa bakıyor, ve yılanı kuyruğundan başlayıp çizmeye başlıyoruz. Yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı. Ve kafasını, geri, yukarı, aşağı, yukarı-aşağı, yukarı-aşağı, yukarı. Ve kuyruk.Kırpıştırdık – kırpıştırdık -kırpıştırdık.
Ve şimdi herkes gözlerini kapattı, herkesin gözleri kapalıdır, avuçlar burun üzerindedir, herkes uygun pozisyonda oturuyorlar ve palming’e devam ediyorlar.Gözlerimizin kaslarını gevşetmeye devam ediyoruz.

  Daha da güzel ve hızlı bir şekilde gözlerimizin kaslarını gevşetebilmemiz için, Beits palming altında yapılacak çok önemli bir egzersiz tasavvur etmiş. Bu eğzersizi de ”HOŞ ANILAR’ olarak adlandırmış.

  Palming yaptığınız her an, güzel, hoş, iyi şeyleri düşünmek gerekir. Keyifli görüşmeleri, keyifli yolculuğu, güzel bir tatili. Hoş anılar insanın psikolojisini, kaslarını, yüz kaslarını ve göz kaslarını gevşetir.

  Gevşeme ise Beits’in metodunun temelidir. Gevşeme. Ondan sonra zayıflamış göz kaslarının eğitimi başlatılması gerekiyor.
Demek, herkes uygun pozisyonda oturuyor, herkesin gözleri kapalıdır, güzel, hoş, iyi şeyleri düşünuyorlar.
Şimdi herkez palmingden nasıl çıkacağını öğreniyor. Herkesin gözleri kapalıdır. Avuçlar burun üzerindedir. Herkes dik oturuyor.
Şimdi herkez palmingden nasıl çıkacağını öğreniyor. Herkesin gözleri kapalıdır. Avuçlar burun üzerindedir. Herkes dik oturuyor.
Herkes gözlerini sıkıca yumuyor, bırakıyor,sıkıca yumuyor, bırakıyor,sıkıca yumuyor, bırakıyor. Herkesin gözleri kapalıdır. Avuçlarınızı yüzünüzden kaldırıyorsunuz.
Herkes kafasını kapalı gözleri ile sallıyor. Yukarı – Aşağı – evet,evet,evet,evet,evet, hayır, hayır, hayır, hayır, hayır,evet,evet,evet,evet,evet.

  Kan akımı restore ettik, çok uygun pozisyon değildi.
Şimdi herkes çocuklar gibi gözlerini ovalıyor. Derin nefes alıyor, oh çekiyor ve gözlerini hızlı hızlı kırpıştırarak açıyor.
Kırpıştırıyoruz – kırpıştırıyoruz – kırpıştırıyoruz – kırpıştırıyoruz – kırpıştırıyoruz ve birbirimize baktık. Etrafa bakıyoruz. Bana bakıyorsunuz.
Dikkat ediniz, egzersizlerden sonra karanlıkta vizyonunuz bilenmiş. Herkes beni görebiliyor mu?
Eğzersizlerin yardımı ile biz göz retinamızın çubuk şekillerini oksijen, faydalı besin ile besledik.
Çubuk şekilliler karanlıkta görmek için görevlidir.
Ve şimdi tekrardan avuçlarımızı ovuşturalım, ellerimizi ‘çatı’ olarak katladık ve palming yaptık. Gözleri kapattık, Dirseklerinizi ise önünüzdeki sandalyenin arkasına koyun, uygun pozisyonda oturun, sakinleşin, rahat olun, palminge devam ediyoruz. Göz kaslarını gevşetmeye devam ediyoruz.
Her an, palming yaptığınızda, dikkat ediniz – ilk anda gözlerinize kalıntı ışık görüntüler görünecektir. Bir buçuk dakika televizyon, mum, lamba, cam parçası, herhangi bir duman, bulut görünebilir.
Bu ne anlama geliyor? Optik sisteminiz aşırı derecede ikaz edilmiş. Işık gözlerinize gelmiyor ki. Ama biz sanki birşey görüyormuş gibi hissediyoruz. Bu kalıntı ışık görüntüleri kaldırmak için, Beits palming altında yapılacak çok önemli egzersiz tasavvur etmiş. Bu egzersizi de ”SİYAHI HAYAL ETMEK” olarak adlandırmış.
Böylece, palming yaptığınız her an, tiyatrodaki siyah kadife perdeyi hayal etmeniz gerekiyor, o simsiyah ve kocamandır. Ve şimdi ışıklar sönüyor, ve bu perde daha da siyahlaşıyor.
Ya da siyah murrekebi ile aydınlık olan yerlerinin üzerini boyadığınızı hayal ediniz.

   Palming altında yapılan ikinci önemli egzersiz ‘Hoş anıllar”
Her zaman palming yaparken güzel, hoş şeyleri düşünmek gerekiyor.

   Ve şimdi hoş, güzel şeyleri düşündük. Herkesin gözleri kapalıdır, avuçları burun üzerindedir. Herkesin gözleri kapalıdır, avuçları burun üzerindedir. Herkesin gözleri kapalıdır, avuçları burun üzerindedir.

  Biz ışıkları açıyoruz. Açın ışıkları lütfen.

  Herkes dik oturdu. Avuçlarımızın altında gözlerinizi hafifçe yumunuz, bırakınız, yumunuz, bırakınız, yumunuz, bırakınız.
Herkesin gözleri kapalıdır, avuçlar yüzünüzden kaldırıldı. Herkes kapalı gözleri ile kafaları sallıyor: yukarı – aşağı, evet,evet, evet,evet, hayır, hayır,hayır, hayır,hayır,evet,evet, evet,evet,.
Kafanızı haraket ettirdik, Kan akımı restore ettik.
Şimdi hepimiz çocuklar gibi yumruğumuzla gözlerimizi ovuşturduk. Derin nefes aldık, oh çektik.
Lütfen Dikkat – renkler daha canlandı. Fark ettiniz mi? Eğzersizlerin yardımı ile biz göz retinamızın koni şekillerini oksijen, faydalı besin ile besledik.

   Koni şekilliler renkli ve ayrıntılı görmede görevlidir.
Şimdi ise kerkes gözleri kırpıştırdı -kırpıştırdı- kırpıştırdı. Harf tablosuna baktınız, kırpıştırdık -kırpıştırdık – kırpıştırdık.
Tüm miyoplardan bir kolay egzersiz yapmasını rica edeceğim: hafifce göz kapakları kapatıyoruz, ve çinlerin gibi gözlerimizi çekiyoruz. Ve tabloya ‘çin’ gözleri ile bakıyoruz.

  Bazılar 1 satır, bazılarınız iki satır görebilir. Etkisi çok kolaydır: miyopların gözleri ileri gerilmiştir. Biz göz kapaklarını kapatarak çektiğimizde , gözümüzü sıkıştırıyoruz, biz onu daha da yuvarlak yapıyoruz ve hakikaten görme keskinliği hızla artar. Keskin şekilde artar.
  Ve şimdi uzak mesafe görmek için gözlük takan arkadaşları, gözlüklerini takmasını rica ederim. Uzak mesafe gözlüklerinizi burnunuza taktınız. Tabloya baktınız, kırpıştırdınız, tabloya baktınız, kırpıştırdınız – kırpıştırdınız- kırpıştırdınız- kırpıştırdınız.
Dikkat, dikkat, dikkat! Eğer siz akıllı insanlardansanız, doktorunuz önermiş gözlük numarasından biraz düşük numarasını giyiyorsanız, siz taktığınız gözlüklerle egzersizlerden sonra daha da güzel görmeye başlıyorsunuz.
  Eğer doktorun önerdiği numaralı gözlüğü takıyorsanız, gözlerinizin acıdığını hissedersiniz. Yani gözünüzde gereksiz bir şey olduğu belli olur.

RusçadanÇeviren:Nazar Bugubay’ın Eşi Gündüz Hanım
Share:

5 yorum:

  1. tansiyon ve sağlık konulu bir blogum var bu yüzden diğer aynı konulu siteleri inceleyip araştırıyorum, blogunuzu gerçekten çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Blog'lar benim için merakla takip ettiğim en seçkin sosyal paylaşım ağı, en azından ben öyle düşünüyorum. Blogunuzu göğüs büyütme ve
    vajina daraltma operasyonları hakkında bilgi ararken keşfettim diyebilirim. Bilgi paylaşımları açısından faydalı paylaşımlarınız var keyifle okuyorum, mutlu bloglamalar.

    YanıtlaSil
  3. Site admini arkadaşıma çok teşekkür ederek sormak istiyorum , göğüs büyütme ve
    kepçe kulak estetiği operasyonu geçirdikten sonra psikolojik olarak ne tür etkileşimler yaşanıyor bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim ya'da bu konuda bilgili - bu operasyonları yaşadıkdan sonra psikolojik anlamda etkilendiği olayları olan arkadaşların yorumlarını okumak isterim, şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sağlık konularında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Ülkemizde yapılan göğüs büyütme ya'da diğer adı ile meme büyütme ve diğer estetik müdehaleler hakkında uzman doktordan bilgi almak isterseniz blogumu ziyaret edebilirsiniz. @catlover seker, Estetik operasyon öncesi psikiyatr danışmanlardan mutlaka öneri almanızı tavsiye ederim.Blog sahibine'de bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.