Kayısı Kalp Krizini önlüyor

Kanseri önleme özelliği olan kayısının, yapılan deneyler sonucu kalbi koruyucu etkilerinin de olduğu ve kalp krizi riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.

İnönü Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, fareler üzerinde yapmış olduğu deneyler sonucunda kayısının kalbi koruyucu özelliği olduğunu ve kalp krizi riskini en aza indirdiğinin saptandığını belirtti.

Kayısının aynı zamanda ritim bozukluklarına da iyi geldiğini anlatan Özdemir şu bilgileri verdi: “Kayısı yemeyenlerde kriz riski fazlayken, yiyenlerin bu riski çok daha az taşıdığı görüldü.



Kayısının içerdiği bazı önemli elementler var. Özellikle meyvede bulunan potasyum içeriği çok fazla. Kayısının şeker miktarı gerçekten çok güzel bir düzeyde.

Antioksidan içeren kayısı, damar tıkandığı zaman oluşan hipopsiyi (beslenme bozukluğu) en aza indirecek özelliğe sahip. Günde 3-5 adet yenmeli.”
Share:

1 yorum:

  1. Kalp Krizi geçirmenin temel tekikleyicilerinden birisi de karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer yağlanmasının önlenmesi veya yağlanan karaciğerin yağlarının ve toksinlerinin dışarı atılması gibi daha çok bilgi için http://www.saglikguncesi.com/ibrahim-saracoglu-maydanoz-kuru/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.