Bu hafta sizin gibi duyarlı ve bilinçli okuyucularıma çimen
suyunun faydalarını anlatmak istiyorum. Esasında çimen suyu dediğimiz şey
buğday suyudur. Ufak tepsilere ekilen buğday tohumları aşağı yukarı 15-20cm
uzadıktan sonra kesilir ve suyu çıkarılarak içilir. Peki çimen suyu neden son
zamanlarda bu kadar popüler oldu, nedir bu normalde alt tarafı çim diye
baktğımız bitkinin içindeki özellik? Çimen suyunun saymakla bitiremeyeceğim
faydalarından en önemlilerini sizlerle bu yazımda paylaşacağım.
Çimen suyu, tepsisinden taze, kesilir kesilmez içildiğinden
klorofil yoğunluğu inanılmaz derecede yüksektir. Bitkilerin çoğunda bulunan
klorofil güneşten gelen enerjidir, ve biz çimen suyunu içerek direk bu enerjiyi
kendi hücrelerimize veririz. Klorofilin içinde yüksek miktarda vitaminler,
mineraller ve protein bulunur. Klorofili esasında bitkinin kanı olarak ta
adlandırabiliriz, çünkü klorofil olmadan birçok bitki hayatta kalamaz. Klorofil
tüm hücreleri kuvvetlendirdiği gibi aynı zamanda karaciğeri ve kanı temizleme
gibi bir özelliğe de sahiptir. En önemli bir diğer özelliği ise anemik (kandaki
demiri düşük) olan kişilerde bu rahatsızlığı, yeteri derecede tüketildiğinde
ortadan kaldırmasıdır. Klorofil aynı zamanda diş çürüklerini önler, ve diş
etlerini sağlamlaştırır. Birçok cilt rahatsızlığına da iyi gelir.
Eğer bugünkü şehir yaşamımızı göz önüne alırsak hiçbirimiz
doğal ortamlarda yetişmiş çiğ sebzelerden oluşan günlük bir menü tüketmiyoruz.
Aksine yiyecekleri bakteri ve virüslerden arındırmak için normalde daha fazla
pişirdiğimiz bile oluyor. Böylelikle de gıdalardan aldığımız besin değerini
inanılmaz derecede düşürmüş oluyoruz.
Çimen suyunda likit oksijen bulunur. Bu oksijen, gıdaların
daha iyi metabolize olmasını ve daha net ve açık düşünmeyi sağlar, çünkü beyin
sağlıklı fonksiyon gösterebilmek için vücutaki oksijenin yüzde 25’ini kullanır.
Bunun dışında daha iyi bir kan dolaşımı da sağlar ki bu da hücreleri çok daha
iyi bir biçimde besler.
Günde iki kahve fincanı kadar çimen suyu tükettiğinizde
günlük ihtiyacınız olan tüm A,C,E ve B-vitaminlerini almış olursunuz. Bu
vitaminleri çok doğal bir şekilde aldığınızdan alınan vitamin haplarına göre
vücut çok daha iyi metabolize eder, ve faydasını görür. Tüm bunların yanı sıra
vücudun kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum ihtiyaçlarını da
karşılar.
Vücut için gerekli olan tüm amino asitlerde çimen suyunun
içinde vardır. Et, tavuk, balık veya diğer hayvansal gıdalardan alabileceğimiz
protein iki fincan çimen suyunda yeteri kadar vardır. Özellikle vejeteryanlar
için inanılmaz bir protein deposudur.
Saymakla bitiremeyeceğim çimen suyunun sadece bir özelliğini
daha sizlerle paylaşıp ardından nasıl yetiştirildiği ve tüketildiği hakkında
bilgi vermek istiyorum. Çimen suyunun içinde inanılmaz derecede enzimler vadır
ki, bunlarda tükettiğimiz gıdaların çok daha iyi metabolize olmasını sağlar.
Bunları biliyor muydunuz?
• Çimen suyu toprakta bulunan 102 mineralden 92sini içinde
barındıyor.
• Çok yüksek enzim oranı olduğu kadar yüzde 70 klorofil
içeriyor.
• Çimen suyu iki şekilde tüketildiği zaman kişide yüksek
enerjiye yol açıyor: 1. vitamin ve mineral eksikliklerini kapatıyor 2.
hücreleri, kanı ve organları tıkayan artıkların vücuttan atılmasını sağlıyor.
• Kilo vermeye çalışanlarda, kan dolaşımını ve metabolizma
hızını yükselterek yardımcı oluyor.
Esasında çimen suyunu yetiştirebilmek insanın kafasında
canlandırdığı kadar zor bir olay değildir. Bunun için gerekli malzemeler
şunlardır: altında ufak delikleri olan en az 2 tepsi, toprak ve buğday tohumu.
Toprak birinci tepsinin üzerine eşit oranda yayılarak konur, üzerine toprağı
kapatacak şekilde tohumlar serpiştirilir ve bol su verilir. Birinci tepsinin
üstü ikinci tepsiyle kapatılır. Günde iki kez sulanır. Artık tohumlar uzayıp
çimen haline geldiklerinde zaten üzerinde bulunan ikinci tepsiyi havaya
kaldırmaya başlar. Bundan sonra ikinci tepsi bir kenara konulur ve birinci
tepsideki çimenler büyümeye bırakılır. 15-20cm olduklarında içilecek kadar
çimen kesilip suyu sıkılır. Bir kahve fincanı kadarı idealdir. Yalnız burada
çok önemli bir noktaya değineceğim. Çimen suyunun kendine ait özel bir makinası
vardır. Bunun dışında hiçbir makinayla suyu çıkmaz. Kesinlikle evdeki normal
sebze-meyve sıkacağı ile bunu denememenizi tavsiye ederim, yoksa aletinizin bozulma
riski çok yüksektir. Eğer evde yetiştirmiyorsanız artık dışarıda birçok meyva
ve sebze sıkan yerden bunu tedarik edebilmeniz mümkündür.
İkinci çok önemli hususta, kesinlikle aç karnınıza
içmenizdir. Böylelikle direk kana karışır ve etkisini çok daha iyi gösterir.
Ama eğer ilk kez çimen suyu içecekseniz bunu boş bir gününüzde evinizde ya da
evinize yakın bir yerde içmenizi tavsiye ederim. Vücut anında detoks moduna
geçtiğinden mideniz bulanabilir, ya da aşırı baş ağrısı çekebilirsiniz veya
bağırsaklarınız bozulabilir. Bunların hiçbirisi de olmayabilir, ama ben sizi
yerinizde olsam işimi sağlama alırdım.
Sağlıklı ve bol oksijenli günler dilerim…
Buğday - Buğday çimi - Buğday Çimi Suyu faydaları yararları
İnsanoğlunun temel besin kaynağı olan buğday, ev ortamında
çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin
tüketilmesi ve buğday çimi suyunun tüketilmesi bağışıklık sistemini
güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor.
Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor.
Buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı
temizleyerek damarların açılmasını sağlıyor.
Buğday çimi;
bağışıklık sistemini güçlendiriyor,
kansere karşı koruyor,
kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor,
kanı temizliyor.
Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya
büyüyen çimlerinin tüketilmesi ve buğday çimi suyunun düzenli kullanılması
bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor,
kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor ve kanı temizliyor.
Buğday çiminin saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia
ediliyor. Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde
antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor.
Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek
oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor.
Anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının
kullanması özellikle tavsiye ediliyor.
Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.
Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip
filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı. Böylece buğdayın hem
çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek
kısmından da yararlanılır. Buğdayda vitamin, mineral, antioksidan bakımından
zengin bir potansiyel var.
Bitkisel tedavileri devamlı ve düzenli yapmak / uygulamak
gereklidir.
Buğday çimi suyu Hakkinda - Buğday Çiminin Besin Değeri
1. Buğday çimi suyunun %70'i klorofilden oluşuyor.
2. Klorofil ışığın ilk ürünü ve içerisinde diğer her şeye
oranla daha çok ışık enerjisi barınıyor.
3. Buğday çimi suyu işlenmemiş klorofildir ve zehirli yan
etkileri olmadan hem dahili hem harici şekilde kullanılabilir.
4. Klorofil bitki yaşamının temelidir.
5. Buğday çimi, klorofil içeren diğer her yeşil bitki gibi
fazla oksijen içerir. Beyin ve diğer vücut dokuları oksijen oranı yüksek olan
bir ortamda işlevlerini en iyi şekilde yerine getirirler.
6. Klorofil anti-bakteriyeldir ve iyileştirici olarak
vücudun hem içine hem dışına uygulanabilir.
7. Meşhur beslenme uzmanı Dr. Bernard Jensen, buğday çimi
suyunu sindirmenin sadece birkaç dakika sürdüğünü ve vücut enerjisinin çok az
kullanıldığını söylüyor.
8. Bilim, klorofilin zararlı bakterilerin büyümesini ve
gelişmesini durdurduğunu kanıtlamıştır.
9. Klorofil (buğday çimi) kan dolaşımını düzenler. Çeşitli
hayvanlar üzerinde yapılan deneyler, klorofilin zehirli reaksiyon
oluşturmadığını göstermiştir. Aşırı derecede kansız ya da alyuvar sayısı düşük
olan hayvanlarda, dört ila beş gün klorofil kullanıldığında, alyuvar sayımı
normale dönmüştür.
10. Amerika'nın orta batısında inek ve sığırları olan
çiftçiler, hayvanların doğurganlıklarını korumak için onları buğday çimiyle
beslerler. (Yüksek magnezyum içerikli olan klorofil, seks hormonu içeren
enzimler oluşturuyor.)
11. Klorofil birçok bitkiden elde edilebilir, ama buğday
çimi hepsinden üstündür, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 elementi de içerdiği
öğrenilmiştir. Organik topraklarda yetişirse, bilinen 102 mineralin 92'sini
topraktan emer.
12. Buğday çimi, otçul hayvanların belirsiz süreler boyunca
hayatta kalmalarını sağlayan "çim suyu faktörü"ne sahiptir.
13. Dr. Ann Wigmore, 30 sene boyunca kronik bozuklukları
olan insanlara buğday çimiyle yardımcı oldu.
14. Sıvı klorofil dokulara nüfuz eder, onları yeniler ve
yeniden yapılandırır.
15. Buğday çimi suyu, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelere
oranla daha fazla arıtma maddesi içerir. Merhum Ann Wigmore'un meslektaşı olan
Dr. Earp Thomas, 7 kilo buğday çiminin, 160 kilo havuç, marul, kereviz gibi
sebzelere eşit olduğunu söylüyor.
16. Sıvı klorofil vücuttaki ilaç kalıntılarını temizler.
17. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder.
18. Klorofil karaciğeri arıtır.
19. Klorofil kan şekeri sorunlarını düzeltir.
20. Buğday çimi suyu akneleri tedavi eder ve tüketilmeye
başladıktan yedi ila sekiz ay sonra yara izlerini bile yok eder. Aynı zamanda
tüketimi de arttırılmalıdır.
21. 1940 yılında Tıp Doktoru Benjamin Cruskin, Amerikan
Cerrahlık Dergisi'nde klorofili: kötü kokuları temizlemede, boğaz
iltihaplanmalarında, yaraları iyileştirmede, doku naklinin iyileşmesini
hızlandırmada, kronik sinüzitin tedavi edilmesinde, kronik içkulak iltihabı ve
enfeksiyonunu gidermede, varisli damarların sayısını azaltmada ve bacak ülserini
iyileştirmede, impetigoyu ve diğer kabuklu döküntüleri yok etmede, rektal
yaraları iyileştirmede, rahim boynu iltihaplanmasını tedavi etmede, vajinal
parazit enfeksiyonlarından kurtulmada, tifo ateşini düşürmede ve çeşitli
durumlarda ilerlemiş dişeti iltihaplanmasını iyileştirmede kullanılması için
tavsiye etmiştir.
22. Buğday çimi suyu vücut içinde bir deterjan gibi davranır
ve vücut deodorantı olarak kullanılır.
23. İnsan beslenmesinde az miktarda kullanılan buğday çimi
suyu diş çürümesini önler.
24. Buğday çimi suyu beş dakika boyunca ağızda bekletilirse
diş ağrılarını ve dişetlerindeki zehirleri yok eder.
25. Boğaz iltihaplanmaları için buğday çimi suyuyla gargara
yapın.
26. Dişeti iltihaplanmalarında, iltihaplı bölgenin üzerine
lapa haline getirilmiş ve kendi suyunun içine batırılmış buğday çimi koyun ya
da buğday çimi çiğneyin. Lapa haline gelince tükürün.
27. Egzama ya da sedef gibi cilt sorunları için buğday çimi
suyu için.
28. Buğday çimi suyu saçların kırlaşmasını önler.
29. Buğday çimi suyu içen biri gücünde, dayanıklılığında,
sağlığında ve ruh sağlığında farklılık hissedebilir ve refahlıkla ilgili bir
tecrübe yaşar.
30. Buğday çimi suyu sindirime iyi gelir.
31. Her türlü kan düzensizliği için harikadır.
32. Buğday çimi suyunda yüksek miktarda enzim bulunur.
33. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temizleyicidir ve
cilt tarafından emilerek cildin beslenmesini sağlar. Bir küvet ılık suyun içine
biraz yeşil su dökün ve 15-20 dakika bekleyin. Sonra da soğuk suyla durulayın.
34. Buğday çimi suyu protezleri (lavmanları), kolon
duvarlarını iyileştirmeye ve arındırmaya yarar. Protezler aynı zamanda iç
organları da iyileştirir ve temizler. Lavman yaptıktan sonra 20 dakika
bekleyin, daha sonra 1,18 desilitre buğday çimi suyu uygulayın. Retain or 20
minutes.
35. Buğday çimi suyu kabızlığa ve bağırsakları açık tutmaya
çok iyi gelir. İçerdiği magnezyum miktarı yüksektir.
36. Araştırmacı bir bilim adamı, müslinin mucidi ve Zürih'te
bulunan Bircher-Benner Kliniği'nin kurucusu olan Dr. Max Bircher, klorofilin
"güneş ışığı konsantresi" olduğunu söylerdi. "Klorofil kalbin
işlevini arttırıyor; damar sistemini, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri
etkiliyor. Bu yüzden, canlandırıcı özelliklerini düşündüğümüzde, başka bir şeyle
karşılaştırılamayacak bir toniktir." demiştir.
37. Dr. Bitcher'a göre, doğa klorofili (buğday çimi) bir
vücut temizleyicisi, yenileyicisi ve toksinleri nötralize edici bir madde
olarak kullanıyor.
38. Buğday çimi suyu, asitli gazlar solumaktan akciğerlerde
meydana gelmiş olan yaraların yok olmasına yardımcı olabilir. Klorofil
hemoglobin üretimini arttırdığından, karbon monoksitin etkisi minimuma iner.
39. Buğday çimi suyu kılcal damarları rahatlatırken, yüksek
tansiyonu düşürür.
40. Buğday çimi suyu ağır metalleri vücuttan atabilir.
Buğday Çiminin Faydaları Hakkinda
Ann Wigmore'un Buğday Çimi Kitabı'ndan alıntı yapılmıştır.
Alyuvar sayısını attırır ve kan basıncını düşürür. Kanı,
organları ve mide-bağırsak yolundaki kalıntıları temizler. Buğday çimi aynı
zamanda metabolizmayı ve kanı zenginleştirerek vücudun enzim sistemlerini
uyarır. Aynı zamanda vücuttaki kan damarlarını genişleterek kan basıncını
düşürmeye yardımcı olur.
Tiroit bezlerini uyarır, obeziteye, hazımsızlığa ve başka
birçok şikayete iyi gelir.
Kanın bazikliğini korur. Suyun alkali mineralleri
arttırması, kandaki aşırı asidik yapının azalmasına yardımcı olur. Birçok
dahili ağrının azalmasında ve peptik ülser, ülseratif kolit, kabızlık, ishal ve
diğer mide-bağırsak yolu rahatsızlıklarında kullanılır.
Kuvvetli bir arındırıcı ve karaciğer ve kan koruyucusudur.
Buğday çimi suyunda bulunan enzimler ve amino asitler, bizi karsinojenlerden
başka hiçbir yiyecek ya da ilacın korumadığı şekilde korur. Hücrelerimizi
güçlendirir, karaciğeri ve kan dolaşımını arındırır ve çevresel kirleticileri
kimyasal olarak nötralize eder.
Tümörlerle savaşır ve zararlı maddeleri nötralize eder. Son
zamanlarda yapılan araştırmalar buğday çimi suyunun, hücre yok edici maddelere
sahip olan ilaçların genel etkileri olmadan tümörlerle savaşabildiğini
gösteriyor. Çim suyunda bulunan birçok aktif bileşen kanı temizleyip nötralize
ediyor ve hücrelerimizdeki toksinleri sindiriyor.
Yararlı enzimler içerir. Parmağınız da kesilse, 2,5 kilo da
vermek isteseniz enzimler aynı işlevi görmelidir. Vücudumuzda doğal olarak
bulunan enzimlerin hayatları ve becerileri, onlara buğday çimi suyunda
bulunanlar gibi enzimler eklersek geliştirilebilirler. Pişirmeyin. Çimde
bulunan bu enzimlerin yararlarını ancak onları çiğ olarak yersek görebiliriz.
Pişirmek, yiyeceklerdeki enzimleri %100 oranında yok eder.
Kendi kanımızla büyük benzerliğe sahiptir. Klorofilin
besleyiciliğinin ikinci önemli sebebi de, kanda oksijen taşıyan bileşen olan
hemoglobine çok benzeyişidir. Japonya'da bulunan Hagiwara Sağlık Enstitüsü'nün
başkanı Dr. Yoshihide Hagiwara, çimin yiyeceklerde ve tıpta kullanılması için
öncülük ediyor. Klorofil yağ moleküllerinde çözünebildiği ve yağ molekülleri
lenf sistemi aracılığıyla, kan tarafından direk olarak emildiği için, klorofilin
de bu şekilde emilebileceğini söylüyor. Başka bir deyişle, bitkilerin
"kanı", insan vücudunda bulunan her hücreye besleyici madde taşıyan
insan kanına karıştırılabilir.
Rektal protez olarak kullanıldığında, kalın bağırsağın
içindeki hasarı tersine çevirir. Protez, az miktarda suyun yaklaşık 20 dakika
boyunca kalın bağırsakta tutulmasına denir. Hastalık durumunda, buğday çimi
protezi kalın bağırsağı hızlı şekilde temizler ve dışkı birikintilerinin dışarı
çıkmasını sağlar.
Cilde harici şekilde uygulanması kaşıntıyı anında yok eder.
Güneş yanıklarını yatıştırır ve antiseptik görevi görür.
Şampuandan önce kafa derisine uygulandığında, zarar görmüş olan saçların,
kaşıntılı ve kepekli kafa derisinin iyileşmesine yardımcı olur.
Kesikler, yanıklar, sıyrıklar, döküntüler, zehirli sarmaşık,
ayak mantarı, böcek ısırıkları, çıbanlar, iltihaplar, açık ülserler, tümörler
vb. için yatıştırıcı ve iyileştirici etkileri vardır. lapa olarak kullanın ve 2
ila 4 saatte bir değiştirin.
Uykuya yardımcı olarak kullanılır. Sadece yaşayan buğday
çimi tepsisini başucunuzun yakınına koyun. Havadaki oksijeni arttırır ve
sağlıklı negatif yüklü iyonlar üreterek deliksiz uyumanıza yardımcı olur.
Banyonuzu güzelleştirir. Banyo suyunuza biraz ekleyin ve
uzun süre suyun içinde uzanın.
Nefesi tatlandırır ve diş etlerini sağlamlaştırıp,
sıkılaştırır. Suyuyla gargara yapın.
Kadmiyum, nikotin, stronsiyum, cıva ve polivinil klorür gibi
zehirli maddeleri nötralize eder.
Suyu sıvı oksijen barındırdığından, sıvı oksijen naklinde
yarar sağlar. Oksijen birçok vücut işlevlerinde hayati önem taşır. Sindirimi
uyarır (yiyeceklerin oksitlenmesi), daha berrak düşünmeyi sağlar (beyin vücutta
bulunan oksijenin %25'ini kullanır) ve kanı oksijensiz yaşayabilen bakterilere
karşı korur. Kanser hücreleri oksijenle temas ettiği durumlarda var olamaz.
Kırlaşmış saçları yeniden orijinal rengine döndürür ve
günlük olarak tüketildiğinde enerji seviyelerini arttırır. Çim suyu, günlük
olarak tüketildiğinde yaşlanma sürecini yavaşlatan bir güzellik tedavisi
oluşturur. Buğday çimi suyu kanınızı temizler ve yaşlanan hücrelerin
canlanmasına yardımcı olur. Yaşlanma sürecini yavaşlatırken, kendinizi daha
canlı hissetmenizi sağlar. Gevşek ve sarkık ciltlerin sıkılaşmasına yardımcı
olur.
Radyasyonun etkilerini azaltır. Buğday çiminde bulunan bir
enzim olan SOD, radyasyonun etkilerini azaltır ve kalp krizlerine ya da tahriş
edici maddelere maruz kalmaya sebep olan hücresel zararlara engel olan
anti-inflamatuar görevi görür.
Doğurganlık sağlar ve gençlik verir.
Sadece içinde yatarak alyuvar hücrelerinizi iki katına
çıkarabilirsiniz. Meşhur beslenme uzmanı Dr. Bernard Jensen, kanı yeşil sebze
suları ve buğday çiminden daha iyi yenileyecek bir şey olmadığını öğrendi.
Canlı Bitki Yaşamından Klorofille Sağlık Büyüsü adlı kitabında, hastalarını
sadece klorofilli suda yatırarak birkaç gün içinde alyuvar hücresi sayılarını
ikiye katladığı vakalar olduğundan bahsediyor. Kan yenileme sonuçları, hastalar
düzenli olarak yeşil sebze ve buğday çimi suyu içtiklerinde daha hızlı şekilde
ortaya çıkıyor.
Buğday çimi suyu içmek için 9 sebep
Bir çok sağlık uzmanı buğday çimini süper besn olarak
tanımlıyor.Üzerinde yapılan çalışmalar henüz az olmasına rağmen,çim suyu sağlık
üzerindeki faydalarıyla kendini kanıtlıyor.
Çim suyu antibiyotik özelliklere sahip.Buğday çiminde % 70
oranında bulunan klorofil hücrelerdeki toksinleri kana taşıyarak vücuttan
atılıp sistemin temizlenmesine yardım ediyor.
Klorofil zararlı bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını
engeller.Bakterile için iyi bir ortamın oluşmasına izin vermez.
İşte buğday çimi suyu içmek için 9 sebep:
1.Bir kaşık buğday çimi sadece 10-15 kaloridir.Yağ ve
kolestrol içermez.
2. Buğday çimi vitamin,mineral ve amino asitler açısından
çok zengindir.
3. Buğday çimi suyu içmek yeşil yapraklı sebze tüketiminin
harika bir yoludur.
4. Buğday çimindeki klorofil karaciğeri temizlemeye yardım
eder.
5. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa iyi gelir.
6. Kan dolaşımının düzenlenmesine yardım ederek toksinlerin
vücuttan atılmasında etkili olur.
7. Klorofil içeren bütün yeşil bitkiler gibi oksijen
açısından zengindir.Beyin ve vücuttaki bütün dokular yüksek oksijen aldıkları
zaman optimum düzeyde çalışırlar.
8. Sedef egzema gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardım
eder.
9. Vücut ve beyne enerji verir.
buğday çimi Nasil Kullanilir - buğday çimi Nasil icilir
Başucunuza buğday çimi ektiğiniz bir saksı koyarsanız, gece
boyunca havası temizlenmiş, bol oksijenli bir odada güzel güzel uyursunuz.
* Önerilen doz: Buğday çimi tazeyken yararlıdır. Pişirecek
olursanız tüm değerini kaybeder. Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek
kaşığı kadar içmeniz yeterlidir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16
yemek kaşığına kadar çıkarılabilir. Tabii hepsi birden içilmez. Bu dozlar gün
içinde bölünerek alınmalıdır.
Evde Nasıl Yetiştiririm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder