Buğday Çimi Deyip Geçmeyin



Bu hafta sizin gibi duyarlı ve bilinçli okuyucularıma çimen suyunun faydalarını anlatmak istiyorum. Esasında çimen suyu dediğimiz şey buğday suyudur. Ufak tepsilere ekilen buğday tohumları aşağı yukarı 15-20cm uzadıktan sonra kesilir ve suyu çıkarılarak içilir. Peki çimen suyu neden son zamanlarda bu kadar popüler oldu, nedir bu normalde alt tarafı çim diye baktğımız bitkinin içindeki özellik? Çimen suyunun saymakla bitiremeyeceğim faydalarından en önemlilerini sizlerle bu yazımda paylaşacağım.


Çimen suyu, tepsisinden taze, kesilir kesilmez içildiğinden klorofil yoğunluğu inanılmaz derecede yüksektir. Bitkilerin çoğunda bulunan klorofil güneşten gelen enerjidir, ve biz çimen suyunu içerek direk bu enerjiyi kendi hücrelerimize veririz. Klorofilin içinde yüksek miktarda vitaminler, mineraller ve protein bulunur. Klorofili esasında bitkinin kanı olarak ta adlandırabiliriz, çünkü klorofil olmadan birçok bitki hayatta kalamaz. Klorofil tüm hücreleri kuvvetlendirdiği gibi aynı zamanda karaciğeri ve kanı temizleme gibi bir özelliğe de sahiptir. En önemli bir diğer özelliği ise anemik (kandaki demiri düşük) olan kişilerde bu rahatsızlığı, yeteri derecede tüketildiğinde ortadan kaldırmasıdır. Klorofil aynı zamanda diş çürüklerini önler, ve diş etlerini sağlamlaştırır. Birçok cilt rahatsızlığına da iyi gelir.


Eğer bugünkü şehir yaşamımızı göz önüne alırsak hiçbirimiz doğal ortamlarda yetişmiş çiğ sebzelerden oluşan günlük bir menü tüketmiyoruz. Aksine yiyecekleri bakteri ve virüslerden arındırmak için normalde daha fazla pişirdiğimiz bile oluyor. Böylelikle de gıdalardan aldığımız besin değerini inanılmaz derecede düşürmüş oluyoruz.

Çimen suyunda likit oksijen bulunur. Bu oksijen, gıdaların daha iyi metabolize olmasını ve daha net ve açık düşünmeyi sağlar, çünkü beyin sağlıklı fonksiyon gösterebilmek için vücutaki oksijenin yüzde 25’ini kullanır. Bunun dışında daha iyi bir kan dolaşımı da sağlar ki bu da hücreleri çok daha iyi bir biçimde besler.

Günde iki kahve fincanı kadar çimen suyu tükettiğinizde günlük ihtiyacınız olan tüm A,C,E ve B-vitaminlerini almış olursunuz. Bu vitaminleri çok doğal bir şekilde aldığınızdan alınan vitamin haplarına göre vücut çok daha iyi metabolize eder, ve faydasını görür. Tüm bunların yanı sıra vücudun kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum ihtiyaçlarını da karşılar.


Vücut için gerekli olan tüm amino asitlerde çimen suyunun içinde vardır. Et, tavuk, balık veya diğer hayvansal gıdalardan alabileceğimiz protein iki fincan çimen suyunda yeteri kadar vardır. Özellikle vejeteryanlar için inanılmaz bir protein deposudur.


Saymakla bitiremeyeceğim çimen suyunun sadece bir özelliğini daha sizlerle paylaşıp ardından nasıl yetiştirildiği ve tüketildiği hakkında bilgi vermek istiyorum. Çimen suyunun içinde inanılmaz derecede enzimler vadır ki, bunlarda tükettiğimiz gıdaların çok daha iyi metabolize olmasını sağlar.



Bunları biliyor muydunuz?

• Çimen suyu toprakta bulunan 102 mineralden 92sini içinde barındıyor.

• Çok yüksek enzim oranı olduğu kadar yüzde 70 klorofil içeriyor.

• Çimen suyu iki şekilde tüketildiği zaman kişide yüksek enerjiye yol açıyor: 1. vitamin ve mineral eksikliklerini kapatıyor 2. hücreleri, kanı ve organları tıkayan artıkların vücuttan atılmasını sağlıyor.

• Kilo vermeye çalışanlarda, kan dolaşımını ve metabolizma hızını yükselterek yardımcı oluyor.


Esasında çimen suyunu yetiştirebilmek insanın kafasında canlandırdığı kadar zor bir olay değildir. Bunun için gerekli malzemeler şunlardır: altında ufak delikleri olan en az 2 tepsi, toprak ve buğday tohumu. Toprak birinci tepsinin üzerine eşit oranda yayılarak konur, üzerine toprağı kapatacak şekilde tohumlar serpiştirilir ve bol su verilir. Birinci tepsinin üstü ikinci tepsiyle kapatılır. Günde iki kez sulanır. Artık tohumlar uzayıp çimen haline geldiklerinde zaten üzerinde bulunan ikinci tepsiyi havaya kaldırmaya başlar. Bundan sonra ikinci tepsi bir kenara konulur ve birinci tepsideki çimenler büyümeye bırakılır. 15-20cm olduklarında içilecek kadar çimen kesilip suyu sıkılır. Bir kahve fincanı kadarı idealdir. Yalnız burada çok önemli bir noktaya değineceğim. Çimen suyunun kendine ait özel bir makinası vardır. Bunun dışında hiçbir makinayla suyu çıkmaz. Kesinlikle evdeki normal sebze-meyve sıkacağı ile bunu denememenizi tavsiye ederim, yoksa aletinizin bozulma riski çok yüksektir. Eğer evde yetiştirmiyorsanız artık dışarıda birçok meyva ve sebze sıkan yerden bunu tedarik edebilmeniz mümkündür.


İkinci çok önemli hususta, kesinlikle aç karnınıza içmenizdir. Böylelikle direk kana karışır ve etkisini çok daha iyi gösterir. Ama eğer ilk kez çimen suyu içecekseniz bunu boş bir gününüzde evinizde ya da evinize yakın bir yerde içmenizi tavsiye ederim. Vücut anında detoks moduna geçtiğinden mideniz bulanabilir, ya da aşırı baş ağrısı çekebilirsiniz veya bağırsaklarınız bozulabilir. Bunların hiçbirisi de olmayabilir, ama ben sizi yerinizde olsam işimi sağlama alırdım.


Sağlıklı ve bol oksijenli günler dilerim…

Buğday - Buğday çimi - Buğday Çimi Suyu faydaları yararları


İnsanoğlunun temel besin kaynağı olan buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesi ve buğday çimi suyunun tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor.

Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor.

Buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizleyerek damarların açılmasını sağlıyor.


Buğday çimi;

bağışıklık sistemini güçlendiriyor,

kansere karşı koruyor,

kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor,

kanı temizliyor.

Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya büyüyen çimlerinin tüketilmesi ve buğday çimi suyunun düzenli kullanılması bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor ve kanı temizliyor.


Buğday çiminin saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor. Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor. Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor.

Anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması özellikle tavsiye ediliyor.

Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor. Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.


Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı. Böylece buğdayın hem çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek kısmından da yararlanılır. Buğdayda vitamin, mineral, antioksidan bakımından zengin bir potansiyel var.


Bitkisel tedavileri devamlı ve düzenli yapmak / uygulamak gereklidir.

Buğday çimi suyu Hakkinda - Buğday Çiminin Besin Değeri


1. Buğday çimi suyunun %70'i klorofilden oluşuyor.

2. Klorofil ışığın ilk ürünü ve içerisinde diğer her şeye oranla daha çok ışık enerjisi barınıyor.

3. Buğday çimi suyu işlenmemiş klorofildir ve zehirli yan etkileri olmadan hem dahili hem harici şekilde kullanılabilir.

4. Klorofil bitki yaşamının temelidir.

5. Buğday çimi, klorofil içeren diğer her yeşil bitki gibi fazla oksijen içerir. Beyin ve diğer vücut dokuları oksijen oranı yüksek olan bir ortamda işlevlerini en iyi şekilde yerine getirirler.

6. Klorofil anti-bakteriyeldir ve iyileştirici olarak vücudun hem içine hem dışına uygulanabilir.

7. Meşhur beslenme uzmanı Dr. Bernard Jensen, buğday çimi suyunu sindirmenin sadece birkaç dakika sürdüğünü ve vücut enerjisinin çok az kullanıldığını söylüyor.

8. Bilim, klorofilin zararlı bakterilerin büyümesini ve gelişmesini durdurduğunu kanıtlamıştır.

9. Klorofil (buğday çimi) kan dolaşımını düzenler. Çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan deneyler, klorofilin zehirli reaksiyon oluşturmadığını göstermiştir. Aşırı derecede kansız ya da alyuvar sayısı düşük olan hayvanlarda, dört ila beş gün klorofil kullanıldığında, alyuvar sayımı normale dönmüştür.

10. Amerika'nın orta batısında inek ve sığırları olan çiftçiler, hayvanların doğurganlıklarını korumak için onları buğday çimiyle beslerler. (Yüksek magnezyum içerikli olan klorofil, seks hormonu içeren enzimler oluşturuyor.)

11. Klorofil birçok bitkiden elde edilebilir, ama buğday çimi hepsinden üstündür, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 elementi de içerdiği öğrenilmiştir. Organik topraklarda yetişirse, bilinen 102 mineralin 92'sini topraktan emer.

12. Buğday çimi, otçul hayvanların belirsiz süreler boyunca hayatta kalmalarını sağlayan "çim suyu faktörü"ne sahiptir.

13. Dr. Ann Wigmore, 30 sene boyunca kronik bozuklukları olan insanlara buğday çimiyle yardımcı oldu.

14. Sıvı klorofil dokulara nüfuz eder, onları yeniler ve yeniden yapılandırır.

15. Buğday çimi suyu, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelere oranla daha fazla arıtma maddesi içerir. Merhum Ann Wigmore'un meslektaşı olan Dr. Earp Thomas, 7 kilo buğday çiminin, 160 kilo havuç, marul, kereviz gibi sebzelere eşit olduğunu söylüyor.

16. Sıvı klorofil vücuttaki ilaç kalıntılarını temizler.

17. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder.

18. Klorofil karaciğeri arıtır.

19. Klorofil kan şekeri sorunlarını düzeltir.

20. Buğday çimi suyu akneleri tedavi eder ve tüketilmeye başladıktan yedi ila sekiz ay sonra yara izlerini bile yok eder. Aynı zamanda tüketimi de arttırılmalıdır.

21. 1940 yılında Tıp Doktoru Benjamin Cruskin, Amerikan Cerrahlık Dergisi'nde klorofili: kötü kokuları temizlemede, boğaz iltihaplanmalarında, yaraları iyileştirmede, doku naklinin iyileşmesini hızlandırmada, kronik sinüzitin tedavi edilmesinde, kronik içkulak iltihabı ve enfeksiyonunu gidermede, varisli damarların sayısını azaltmada ve bacak ülserini iyileştirmede, impetigoyu ve diğer kabuklu döküntüleri yok etmede, rektal yaraları iyileştirmede, rahim boynu iltihaplanmasını tedavi etmede, vajinal parazit enfeksiyonlarından kurtulmada, tifo ateşini düşürmede ve çeşitli durumlarda ilerlemiş dişeti iltihaplanmasını iyileştirmede kullanılması için tavsiye etmiştir.

22. Buğday çimi suyu vücut içinde bir deterjan gibi davranır ve vücut deodorantı olarak kullanılır.

23. İnsan beslenmesinde az miktarda kullanılan buğday çimi suyu diş çürümesini önler.

24. Buğday çimi suyu beş dakika boyunca ağızda bekletilirse diş ağrılarını ve dişetlerindeki zehirleri yok eder.

25. Boğaz iltihaplanmaları için buğday çimi suyuyla gargara yapın.

26. Dişeti iltihaplanmalarında, iltihaplı bölgenin üzerine lapa haline getirilmiş ve kendi suyunun içine batırılmış buğday çimi koyun ya da buğday çimi çiğneyin. Lapa haline gelince tükürün.

27. Egzama ya da sedef gibi cilt sorunları için buğday çimi suyu için.

28. Buğday çimi suyu saçların kırlaşmasını önler.

29. Buğday çimi suyu içen biri gücünde, dayanıklılığında, sağlığında ve ruh sağlığında farklılık hissedebilir ve refahlıkla ilgili bir tecrübe yaşar.

30. Buğday çimi suyu sindirime iyi gelir.

31. Her türlü kan düzensizliği için harikadır.

32. Buğday çimi suyunda yüksek miktarda enzim bulunur.

33. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temizleyicidir ve cilt tarafından emilerek cildin beslenmesini sağlar. Bir küvet ılık suyun içine biraz yeşil su dökün ve 15-20 dakika bekleyin. Sonra da soğuk suyla durulayın.

34. Buğday çimi suyu protezleri (lavmanları), kolon duvarlarını iyileştirmeye ve arındırmaya yarar. Protezler aynı zamanda iç organları da iyileştirir ve temizler. Lavman yaptıktan sonra 20 dakika bekleyin, daha sonra 1,18 desilitre buğday çimi suyu uygulayın. Retain or 20 minutes.

35. Buğday çimi suyu kabızlığa ve bağırsakları açık tutmaya çok iyi gelir. İçerdiği magnezyum miktarı yüksektir.

36. Araştırmacı bir bilim adamı, müslinin mucidi ve Zürih'te bulunan Bircher-Benner Kliniği'nin kurucusu olan Dr. Max Bircher, klorofilin "güneş ışığı konsantresi" olduğunu söylerdi. "Klorofil kalbin işlevini arttırıyor; damar sistemini, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri etkiliyor. Bu yüzden, canlandırıcı özelliklerini düşündüğümüzde, başka bir şeyle karşılaştırılamayacak bir toniktir." demiştir.

37. Dr. Bitcher'a göre, doğa klorofili (buğday çimi) bir vücut temizleyicisi, yenileyicisi ve toksinleri nötralize edici bir madde olarak kullanıyor.

38. Buğday çimi suyu, asitli gazlar solumaktan akciğerlerde meydana gelmiş olan yaraların yok olmasına yardımcı olabilir. Klorofil hemoglobin üretimini arttırdığından, karbon monoksitin etkisi minimuma iner.

39. Buğday çimi suyu kılcal damarları rahatlatırken, yüksek tansiyonu düşürür.

40. Buğday çimi suyu ağır metalleri vücuttan atabilir.

Buğday Çiminin Faydaları Hakkinda


Ann Wigmore'un Buğday Çimi Kitabı'ndan alıntı yapılmıştır.

Alyuvar sayısını attırır ve kan basıncını düşürür. Kanı, organları ve mide-bağırsak yolundaki kalıntıları temizler. Buğday çimi aynı zamanda metabolizmayı ve kanı zenginleştirerek vücudun enzim sistemlerini uyarır. Aynı zamanda vücuttaki kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.


Tiroit bezlerini uyarır, obeziteye, hazımsızlığa ve başka birçok şikayete iyi gelir.


Kanın bazikliğini korur. Suyun alkali mineralleri arttırması, kandaki aşırı asidik yapının azalmasına yardımcı olur. Birçok dahili ağrının azalmasında ve peptik ülser, ülseratif kolit, kabızlık, ishal ve diğer mide-bağırsak yolu rahatsızlıklarında kullanılır.


Kuvvetli bir arındırıcı ve karaciğer ve kan koruyucusudur. Buğday çimi suyunda bulunan enzimler ve amino asitler, bizi karsinojenlerden başka hiçbir yiyecek ya da ilacın korumadığı şekilde korur. Hücrelerimizi güçlendirir, karaciğeri ve kan dolaşımını arındırır ve çevresel kirleticileri kimyasal olarak nötralize eder.


Tümörlerle savaşır ve zararlı maddeleri nötralize eder. Son zamanlarda yapılan araştırmalar buğday çimi suyunun, hücre yok edici maddelere sahip olan ilaçların genel etkileri olmadan tümörlerle savaşabildiğini gösteriyor. Çim suyunda bulunan birçok aktif bileşen kanı temizleyip nötralize ediyor ve hücrelerimizdeki toksinleri sindiriyor.


Yararlı enzimler içerir. Parmağınız da kesilse, 2,5 kilo da vermek isteseniz enzimler aynı işlevi görmelidir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan enzimlerin hayatları ve becerileri, onlara buğday çimi suyunda bulunanlar gibi enzimler eklersek geliştirilebilirler. Pişirmeyin. Çimde bulunan bu enzimlerin yararlarını ancak onları çiğ olarak yersek görebiliriz. Pişirmek, yiyeceklerdeki enzimleri %100 oranında yok eder.


Kendi kanımızla büyük benzerliğe sahiptir. Klorofilin besleyiciliğinin ikinci önemli sebebi de, kanda oksijen taşıyan bileşen olan hemoglobine çok benzeyişidir. Japonya'da bulunan Hagiwara Sağlık Enstitüsü'nün başkanı Dr. Yoshihide Hagiwara, çimin yiyeceklerde ve tıpta kullanılması için öncülük ediyor. Klorofil yağ moleküllerinde çözünebildiği ve yağ molekülleri lenf sistemi aracılığıyla, kan tarafından direk olarak emildiği için, klorofilin de bu şekilde emilebileceğini söylüyor. Başka bir deyişle, bitkilerin "kanı", insan vücudunda bulunan her hücreye besleyici madde taşıyan insan kanına karıştırılabilir.


Rektal protez olarak kullanıldığında, kalın bağırsağın içindeki hasarı tersine çevirir. Protez, az miktarda suyun yaklaşık 20 dakika boyunca kalın bağırsakta tutulmasına denir. Hastalık durumunda, buğday çimi protezi kalın bağırsağı hızlı şekilde temizler ve dışkı birikintilerinin dışarı çıkmasını sağlar.


Cilde harici şekilde uygulanması kaşıntıyı anında yok eder.


Güneş yanıklarını yatıştırır ve antiseptik görevi görür. Şampuandan önce kafa derisine uygulandığında, zarar görmüş olan saçların, kaşıntılı ve kepekli kafa derisinin iyileşmesine yardımcı olur.


Kesikler, yanıklar, sıyrıklar, döküntüler, zehirli sarmaşık, ayak mantarı, böcek ısırıkları, çıbanlar, iltihaplar, açık ülserler, tümörler vb. için yatıştırıcı ve iyileştirici etkileri vardır. lapa olarak kullanın ve 2 ila 4 saatte bir değiştirin.


Uykuya yardımcı olarak kullanılır. Sadece yaşayan buğday çimi tepsisini başucunuzun yakınına koyun. Havadaki oksijeni arttırır ve sağlıklı negatif yüklü iyonlar üreterek deliksiz uyumanıza yardımcı olur.


Banyonuzu güzelleştirir. Banyo suyunuza biraz ekleyin ve uzun süre suyun içinde uzanın.


Nefesi tatlandırır ve diş etlerini sağlamlaştırıp, sıkılaştırır. Suyuyla gargara yapın.


Kadmiyum, nikotin, stronsiyum, cıva ve polivinil klorür gibi zehirli maddeleri nötralize eder.


Suyu sıvı oksijen barındırdığından, sıvı oksijen naklinde yarar sağlar. Oksijen birçok vücut işlevlerinde hayati önem taşır. Sindirimi uyarır (yiyeceklerin oksitlenmesi), daha berrak düşünmeyi sağlar (beyin vücutta bulunan oksijenin %25'ini kullanır) ve kanı oksijensiz yaşayabilen bakterilere karşı korur. Kanser hücreleri oksijenle temas ettiği durumlarda var olamaz.


Kırlaşmış saçları yeniden orijinal rengine döndürür ve günlük olarak tüketildiğinde enerji seviyelerini arttırır. Çim suyu, günlük olarak tüketildiğinde yaşlanma sürecini yavaşlatan bir güzellik tedavisi oluşturur. Buğday çimi suyu kanınızı temizler ve yaşlanan hücrelerin canlanmasına yardımcı olur. Yaşlanma sürecini yavaşlatırken, kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlar. Gevşek ve sarkık ciltlerin sıkılaşmasına yardımcı olur.


Radyasyonun etkilerini azaltır. Buğday çiminde bulunan bir enzim olan SOD, radyasyonun etkilerini azaltır ve kalp krizlerine ya da tahriş edici maddelere maruz kalmaya sebep olan hücresel zararlara engel olan anti-inflamatuar görevi görür.

Doğurganlık sağlar ve gençlik verir.


Sadece içinde yatarak alyuvar hücrelerinizi iki katına çıkarabilirsiniz. Meşhur beslenme uzmanı Dr. Bernard Jensen, kanı yeşil sebze suları ve buğday çiminden daha iyi yenileyecek bir şey olmadığını öğrendi. Canlı Bitki Yaşamından Klorofille Sağlık Büyüsü adlı kitabında, hastalarını sadece klorofilli suda yatırarak birkaç gün içinde alyuvar hücresi sayılarını ikiye katladığı vakalar olduğundan bahsediyor. Kan yenileme sonuçları, hastalar düzenli olarak yeşil sebze ve buğday çimi suyu içtiklerinde daha hızlı şekilde ortaya çıkıyor.

Buğday çimi suyu içmek için 9 sebep


Bir çok sağlık uzmanı buğday çimini süper besn olarak tanımlıyor.Üzerinde yapılan çalışmalar henüz az olmasına rağmen,çim suyu sağlık üzerindeki faydalarıyla kendini kanıtlıyor.


Çim suyu antibiyotik özelliklere sahip.Buğday çiminde % 70 oranında bulunan klorofil hücrelerdeki toksinleri kana taşıyarak vücuttan atılıp sistemin temizlenmesine yardım ediyor.


Klorofil zararlı bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engeller.Bakterile için iyi bir ortamın oluşmasına izin vermez.


İşte buğday çimi suyu içmek için 9 sebep:


1.Bir kaşık buğday çimi sadece 10-15 kaloridir.Yağ ve kolestrol içermez.


2. Buğday çimi vitamin,mineral ve amino asitler açısından çok zengindir.


3. Buğday çimi suyu içmek yeşil yapraklı sebze tüketiminin harika bir yoludur.


4. Buğday çimindeki klorofil karaciğeri temizlemeye yardım eder.


5. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa iyi gelir.


6. Kan dolaşımının düzenlenmesine yardım ederek toksinlerin vücuttan atılmasında etkili olur.


7. Klorofil içeren bütün yeşil bitkiler gibi oksijen açısından zengindir.Beyin ve vücuttaki bütün dokular yüksek oksijen aldıkları zaman optimum düzeyde çalışırlar.


8. Sedef egzema gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardım eder.




9. Vücut ve beyne enerji verir.

buğday çimi Nasil Kullanilir - buğday çimi Nasil icilir

Başucunuza buğday çimi ektiğiniz bir saksı koyarsanız, gece boyunca havası temizlenmiş, bol oksijenli bir odada güzel güzel uyursunuz.


* Önerilen doz: Buğday çimi tazeyken yararlıdır. Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder. Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir. Tabii hepsi birden içilmez. Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır.


Evde Nasıl Yetiştiririm

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.