El Refleksoloji Masajı Teknikleri (Massage Techniques for Hand Reflexology)



El Refleksoloji ve Meridian noktaları Masaj Bu Grafik ve Teknikleri nerede ve nasıl kendi kişisel güç kullanımı ve sağlık  için bize gösterir.



Meridyenler .. ve bu noktalara masaj ve basınç .. vücudumuzun boyunca enerji akışını açmak ve iyileşmesi için izin verebilir ve bakımı hayati enerji akış söyleniyor hangi boyunca vücutta yollarının kümesidir sağlıklı bir fiziksel .. zihinsel ve enerjik bir vücut.
teknik

Sen basılması, örneğin tek oturumda, ya da sadece bir teknikle, bütün bu teknikleri kullanmak, ya da iki teknikleri, örneğin Sürtünme ve basılması olabilir.

1. Sürtme : briskly onları ısınmak ve onları enerji (Qi) oluşturmak üzere bir araya ellerinizi (avuç içi) sürtünme başlayın. Ayrıca, diğer elin avuç içi ile (parmaklar dahil) her bir elin arka ovmak.

2. Sıkma : ipucu tabanından, diğer taraftan her parmak ve başparmak, teker teker sıkmak için thumbpad ve işaret parmağınızın dış kenarını kullanın. Firma ama acı basınç uygulayın. Parmak / başparmak başına bu 2-3 kez yapın.

3. Çekme : firma değil acı basıncı korurken sonra hızla ucuna doğru aşağı çekme, tek tek, diğer taraftan her parmak ve başparmak tabanını kavramak için thumbpad ve işaret parmağınızın dış kenarını kullanın. Parmak / başparmak başına bu 2-3 kez yapın.

4. Presleme : ters taraftan noktaları basın ve uyarmak için küçük resim ucunu kullanın. Ortak El basınç noktaları bulmak için bu yazdırılabilir El refleksoloji çizelgeyi kullanın. Senin küçük resim (ya da bazen tırnak) her noktaya dikey basınç uygulayın. Basın rahat bir ağrı daha fazla hissedene kadar. Basıncı tutun ve çok küçük dairesel hareketlerle noktayı yoğurun. Nokta başına 1-2 dakika bunu yapın. 1-2 kez bir gün tekrarlayın.
Basmak için Points Seçimi

her ikisi de ellerinde bulunan konum, yani tüm el basınç noktaları, ikili bulunmaktadır. Genellikle, (her ikisi de ellerinde) 3 veya 4 puan, 1-2 kez bir gün masaj olacaktır. El basınç noktaları olsa uyarılması uyum, yani 7 gün sonra 3 ya da 4 gün boyunca durdurabilirim. Durumunuz ve semptomlar devam ederse, (veya daha fazla) bir hafta boyunca devam VEYA basın ve ovmak için yeni noktaları seçin.

El Refleksoloji Kontrendikasyonlar

aşağıdaki gibi ana elle refleksoloji kontrendikasyonları şunlardır:

Gebelik özellikle daha sonraki aşamalarda,. Bazı el noktaları basılması uterus kasılmalarını neden olabilir. Eğer el masajı ile yaşanan sürece gebelik sırasında bunu önlemek için, ya da bir yetkili masaj terapisti veya akupunktur uzmanı danışmak en iyisidir
Potansiyel olarak tüm dikkatli kullanıp cerrahi koşullar gibi akut apandisit olarak
Bunu yapmayın kırık cilt var ise veya yaralar enfekte veya lezyonlar ellerde

Büyük ölçüde el masajı faydaları artırmak için düzenli kullanımı ile birleştirmek Çin Sağlık topları ve Masaj Yüzüklerin.

Kaynak: Çin Holistik Sağlık Egzersizleri




English:
This Chart and Techniques for Hand Reflexology and Massage of Meridian points shows us where and how to use our own personal power and take charge of our health.

Meridians are a set of pathways in the body along which vital energy is said to flow.. and massage and pressure to these points can open the flow of energy throughout our bodies.. and allow for healing and maintaining a healthy physical.. mental and energetic body.
Technique

You may use all these techniques in one session, or just one technique, e.g. Pressing, or two techniques, e.g. Rubbing and Pressing.

1. Rubbing: Begin by briskly rubbing your hands (palms) together to warm them up and generate energy (qi) in them. Also rub the back of each hand (including fingers) with the palm of the other hand.

2. Squeezing: Use your thumbpad and outside edge of your index finger to squeeze each finger and thumb on the other hand, one by one, from base to tip. Use firm but not painful pressure. Do this 2-3 times per finger/thumb.

3. Pulling: Use your thumbpad and the outside edge of your index finger to grasp the base of each finger and thumb on the other hand, one by one, then quickly pull down towards the tip while maintaining firm but not painful pressure. Do this 2-3 times per finger/thumb.

4. Pressing: Use the tip of your thumbnail to press and stimulate points on the opposite hand. Use this printable hand reflexology chart to locate common hand pressure points. Apply vertical pressure to each point with your thumbnail (or sometimes your fingernail). Press until you feel no more than a comfortable pain. Hold the pressure and knead the point with very small circular movements. Do this for 1-2 minutes per point. Repeat 1-2 times a day.
Choosing Points for Pressing

All hand pressure points are bilateral, i.e. they’re located on both hands. Generally, you would massage 3 or 4 points (on both hands), 1-2 times a day. Hand pressure points do adapt to stimulation though, so after 7 days stop for 3 or 4 days. If your condition and symptoms persist, continue for another week (or more), OR choose new points to press and rub.

Hand Reflexology Contraindications

The main hand reflexology contraindications are as follows:

Pregnancy, especially in the later stages. Pressing some hand points can cause uterine contractions. Unless you are experienced with hand massage it’s best to avoid it during pregnancy, or to consult a qualified massage therapist or acupuncturist
Use carefully or not at all in potential surgical conditions such as acute appendicitis
Don’t do it on broken skin or if there are infected sores orlesions on the hands

To greatly enhance the benefits of hand massage combine it with the regular use of Chinese Health balls & Massage Rings.

Source: Chinese Holistic Health Exercises
Share:

3 yorum:

  1. Refleksoloji masaj teknikleri benim hep merak ettiğim bir konudur. Paylaşımınız için teşekkürler. Web tasarım firması olarak bu çalışmalarınızı takip ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Sağlık Yöneticileri olarak sağlık sektörünü ve blogunuzu yakından takip ediyoruz. http://journalhealtmanagemant.blogspot.com

    YanıtlaSil

Video

←Kanalımız

Dil

Popular Posts

Etiketler

Lütfen Buradaki konuları İsim belirterek Paylaşın. Blogger tarafından desteklenmektedir.